Hírlevél feliratkozás
Otthon

A sokat tudó almaecet

házi praktikák, háztartás, tisztítás, almaecet, alvás, fogyás, természetes alapú készítmények, otthon

A reklámok nap, mint nagy nyomatják az agyunkat…Mi azonban legyünk résen!

Szerző

Zöld Fészkek


A reklámok nap, mint nagy nyomatják az agyunkat…Mi azonban legyünk résen! Ne vegyünk készpénznek mindent! Tudományos eredmények bizonyítják ma már az antibiotikumokról , hogy sikerült szinte valamennyi kórokozót rezisztenssé varázsolniuk… A házi vegyszerekről kiderül, hogy semmivel sem különbek természetes alapú társaiknál, sőt jó néhány szempontból alul is maradnak. A legáltalánosabban tudott tény, hogy a boltokban kapható háztartási tisztítószerek szinte kivétel nélkül környezetszennyezek, mérgezőek. Itt tehát a versenyt a természetes szereink nyerték. Ha azonban arra gondolunk, hogy valamely bolti tisztítószert mondjuk izomlazítóként vagy altatóként használnánk… nos…nem lenne bölcs dolog. Vagyis sokoldalúság tekintetében is a természetes anyagaink viszik a pálmát. Az más kérdés, hogy ismerjük-e hatásaikat, tudjuk-e mire is használhatjuk őket a háztartásban és egyébként. Mai kedvencünk legyen az almaecet.

Az almaecetről tudjuk, hogy saláták ízesítésére, savanyítására használatos. Tudvalevő, hogy zsíroldó hatásának köszönhetően a fogyókúrák kedvelt kiegészítője. Az is közszájon forog talán, hogy a vérnyomásunkat is rendbe teheti rendszeres használata. Arról azonban már kevesen tudnak, hogy az alvásunkat is segítheti, ha 3 kanál mézhez 3 teáskanál almaecetet adagolunk, jól elkeverjük, és elalvás előtt 2 teáskanálnyit elfogyasztunk belőle. A kálium, vas és magnézium nyugtat, sőt a várandós nők émelygését is mérsékli.
Ha izmaink meghúzódtak, szintén jó szolgálatot tehet az almaecet. Törölközőt beáztatunk almaecetes vízben, megszórjuk cayenne borssal, majd negyed órára a kritikus testfelületet borogatjuk vele.
Az almaecet egy kis csészébe töltve az erős szagokkal (fokhagyma, hal, cigaretta) átitatott helységek, kezeink kellemetlen illatait is eltünteti, de a rossz leheletet is megszűnteti gargarizálás révén.
A foltok is reszkethetnek! Elég egy tiszta, almaecettel átitatott szivaccsal átdörzsölni a foltokat, legyen az gyümölcs, vörösbor, tinta. A cipőinknek nem csupán a színét adja vissza, de eltünteti a sófoltokat is.
Makacs foltok a ruhákon? Mártsuk ecetbe a ruhát még a mosás előtt, áztassuk kicsit. A mosás utáni ecethasználat nem csak a színeket frissíti fel, de az illatokat is intezívebbé teszi.
Minden, amit ecetes vízzel törlünk át a lakásban, higiénikusan tiszta lesz. Elsősorban az élelmiszerekkel érintkező felületeket érdemes így tisztán tartanunk. A kenyeres dobozt érdemes hetente egyszer ecetes-vizes szivaccsal áttörli, így a pékáruk tovább frissek maradnak, lassabban penészednek. Megbarnult, megsárgult teáscsészék, kanalak ismét visszanyerik eredeti színüket, csillogásukat. Ráadásul cseppmentesen!
A gőzvasaló, a vízforraló, a kávéfőző, a mosógép belső tisztítását és vízkőtelenítését is nyugodtan rá lehet bízni az ecetre. Ehhez nem kell egyebet tenni, mint ecetes üresjáratban majd tiszta vízzel is elindítani a gépeket.
A konyha mellett a fürdőszobában – a zuhanyfülkében, a fugákon és csempéken, a csaptelepeken, a zuhanyrózsákban, a vécécsészében, a fogmosó pohárban – is hatékonyan felveszi a kesztyűt a vízkő és feketepenész ellen.
Szőnyegtisztításkor is kiváló háztartási tisztító az ecetes víz, ami nemcsak a makacs foltokat távolítja el, de azt atkák ellen is hatékony, ráadásul a molylepkéket is távol tartja és a szőnyeg színét is felfrissíti.

Láthatjuk: hol tudna ilyesmit produkálni egy bármilyen ..."felejtse el a foltokat" típusú vegyszer??

És gyanítom, tudnánk még sorolni az almaecet titkait... Tulajdonképpen, ezt bárki meg is teheti a kommentjeiben!


 Kapcsolódó információk

Cikkek

Gyermekeink és az égtájak
Alakkímélő nassolnivalók
Harc a narancsbőr ellen
Nopal Fügekaktusz narancsbőr és túlsúly ellen
A dohányzás tényleg karcsún tart?

       

Események

Vaszati Műhelynap
Vaszati I. tanfolyam
Neigong érzelmi tisztítás

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS