Hírlevél feliratkozás
Programok

Család és Rendszerállítás


Budapest, család, családállítás

Helyszín:
Pest-megye » Ébredés Háza *Budapest IX.ker. Mester utca 11.2/3.

Kezdés ideje:
2012.08.25. 09:00

Befejezés ideje:
2012.08.25. 17:30

Előadó:
Váradi Andrea

Részvételi díj:
Aki állíttat: 10 000 Ft, segítőknek: 2000 Ft

Telefon:
+36-20-410-05-07

E-mail cím:
andi@tudatossaghaza.hu

Weboldal:
http://www.omniverzum.hu, www.lelekebredes.blogspot.com

 A Rend és a Családi Rend szerepe életünkben

Bert Hellinger klasszikus módszere mára sokat fejlődött, változott, azonban az alap igazságok ugyanazok. Van egy mező, háló melynek mindannyian részei vagyunk, bármikor lehívható belőle az információ és szabadon használható. Mindannyiunk lenyomatát tartalmazza, függetlenül attól, hogy életben vagyunk, vagy már meghaltunk. Ebben a rendszerben bármi lehetséges, hiszen a lineáris időből a spirális időbe lépünk. Fogalmak, szituációk, konfliktusok jeleníthetőek meg, és válik érezhetővé saját bőrünkön azok hatása, mellékhatása. Vannak alapkérdések, amik időről-időre újra felmerülnek a családban, párkapcsolatban, munkahelyünkön, bárkivel való emberi kapcsolatainkban:

• Őszinte-e a kommunikáció köztünk, vagy probléma esetén szőnyeg alá seperjük azt?
• Elismerjük a hibákat, vagy bűnbakkeresés van?
• Alapelvárás-e maximum vagy megengedjük magunknak és a másiknak, hogy „emberként” teljesítsen (hibázhasson, lehessen rossz napja … stb.)?
• Mindenki egyformán részesül-e feladatokban, egyenlő-e a leosztás?
• Jellemzője–e a kapcsolatnak az „Egy csapat vagyunk!”, vagy valaki önhatalmúlag vezet, és időnként visszaél hatalmával, erejével?

Ezek a kérdések bármilyen emberek közötti kapcsolódás esetén felmerülhetnek.
Ha ezek Rendben vannak, akkor kapcsolataink jól működhetnek, ha nincsenek, törekednünk kell arra, hogy újra helyreálljon a Rend. Ezzel érhetjük el, hogy egyenrangú kapcsolatokban vehetünk részt, ahol tiszteletben tartjuk a másikat, és tiszteletben tartanak minket is. Az ilyen kapcsolatok mozgatórugója az őszinteség és szeretet lehet.

 

Hogyan lesz újra Rend?

A Családállítás, mint terápiás módszer alkalmas arra, hogy Rendet teremtsen ott, ahol addig káosz uralkodott. Mára már több formája, fajtája is ismert, természetesen azt lehet választani, amelyik legközelebb áll a saját problémánkhoz.

Klasszikus formák:
* gyermekkori családállítás,
* párkapcsolati állítás,
* munkahelyi konfliktusra való állítás.

A gyermekkori családállítás a legelső lépcső, ha rendet szeretnénk teremteni, hiszen gondolati és érzelmi mintáinkat a szülőktől, őseinktől hozzuk, és bár tudattalanul, mégis e szerint éljük életünket. Nagyon fontos, hogy szüleinket elfogadjuk, tiszteljük, hiszen így leszünk képesek önmagunk elfogadására, tiszteletére is. (Anyámból és apámból vagyok, és egy kicsit több!)

Bármit is kaptunk, vagy nem kaptunk meg gyermekkorunkban, azt el kell fogadni, és tudni kell, hogy felnőtt fejjel nincs jogunk ezt számon kérni, „bevasalni”, hiszen úgysem tudják már megadni, mert a múlt, elmúlt. Olyan dolgok után sóvárgunk, aminek már nincs is jelentősége. A múlt elfogadása meggyógyítja a jelent és lehetőséget ad egy szebb jövő megteremtésére. Aki harcol a szüleivel, őseivel elvágja magától az életet adó energiát, fejlődése, élete megreked. Ahhoz, hogy az energia újra áramolni tudjon, el kell fogadnunk a történteket, megértően, tiszta szívvel kell letérdelnünk őseink elé, hogy ÁLDÁSukat kérjük életünkre. Így lehetünk többek, jobbak, mint ők voltak, így nem cipeljük tovább azt a mintát, amit ránk hagytak.

Ez a gyermek dolga a rendszerben, kicsit többnek lenni, bebizonyítani, hogy másként is lehet élni, mint ahogy azt őseink tették. Egyet azonban ne felejts el: A te gyermeked is elégedetlen lesz veled, mert ő is pont egy kicsit több mint te, így te sem tudod (bármennyire szeretnéd is!) megadni pont azt, amire vágyik. Ez a fejlődés kulcsa! Minden gyermek több mint a szülők! Ez a REND!

Az elmúlt években sokszor felmerült, hogy bizonyos emberek sok-sok próbálkozás és sokszor terápiás munka után sem képesek a saját életüket élni, nem tudnak elköteleződni, csak jönnek-mennek a világban. Keresnek valami olyan egységet, amit sosem találnak meg. Általában párkapcsolataik sem működnek. Az ilyen embereknél felmerül az ikerterhesség kérdése, illetve a meghalt, meg nem született testvér utáni leszületés kérdése. Aki ikerterhességből született, és a testvére a terhesség első heteiben "eltűnik", annak komoly érzelmi és energetikai hátrányból kell indulnia és élnie. Megtapasztalt hetekig, hónapokig egy egységet, ami aztán nincs többé.
S egész életében az egy ritmusra dobbanó szívet keresi, de már sosem találhatja meg … !

A Szellem mozgását követő állítások:

* a Leszületés Misztériuma

* Aspektus vagy Egy-Én-Lény állítás

Ezek az állítások nem választott szereplőkkel működnek, ezekben általában mindenki, aki jelen van, részt vesz, és a Szellem mozgatja alapvetően, szinte egyáltalán nincs beszéd, irányított oldás benne.

A Leszületés Misztériuma lehetőséget ad, hogy megéld a Lélekként volt Egység csodáját, minden pillanatát átélhesd a lélekből-testbe születésnek, megismerhesd és megtapasztalhasd Szellemi szüleid szeretetét, támogatását. Megértheted, hogy félelmeid, szorongásaid és kirekesztettséged jóval túl mutat mindazon, amit eddig gondoltál és hittél erről.
Megértések, megélések születnek benned, amelyek abban segítenek, hogy könnyebben elfogadd a Földi Létet, megtaláld végre a saját helyedet a Teremtésben.

Aspektus vagy Egy-Én–Lény állítások lehetőséget adnak arra, hogy megismerjük én részeinket, aspektusainkat, felismerhetjük keletkezésük okát, megérthetjük, hogy miért távolodtunk el egymástól. Mindez pusztán mozgásos kifejezésben, és szemkontaktusban. A változás, Felemelkedési, önismereti folyamat fontos része az Aspektusokkal végzett munka, azok egyesítése, integrálása.

A megértés és a tudatos fejlődés lehetőséget ad számunkra, hogy közelebb kerülhessünk saját Lelkünkhöz, megteremtve ezzel egy Új minőségű élet és Lét alapjait.

Gyere és tapasztald meg!
Szeretettel várlak a Térben!


Kapcsolódó információk

Cikkek

Az újszülöttek is érzik a ritmust!
A családi összejövetel időzített bomba?
A szeretet rendjei I.
Az abortuszról
Hála neked, óh, düh!

       

Események

Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Hellinger féle terápia
Család és Rendszerállítás
Csillagmag tábor
Szappankészítő tanfolyam

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS