Hírlevél feliratkozás
Programok

Stresszkezelés I. Mentális Műhely


stressz, stresszoldás, program, Nyíregyháza, relaxáció, lélek, lélekterápia

Helyszín:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye » Nyíregyháza, Pazonyi út 5., a Selyem Lézer Egészségházban

Kezdés ideje:
2012.06.28. 17:00

Befejezés ideje:
2012.07.19. 19:00

Előadó:
Husztiné Hajdú Erika pszichológus

Részvételi díj:
12.000 Ft

Telefon:
06-20/466-1133

E-mail cím:
h.hajdu.erika@gmail.com

Weboldal:
http://www.energonplusz.shp.hu

Kedves Érdeklődő!

A WHO előrejelzése szerint 2020-ra a három fő munkaképesség-csökkentő ok a szív-érrendszeri betegségek, a depresszió és a szorongásos zavarok köre lesz.
Bár betegség miatt a munkából való távolmaradás manapság csökkenő tendenciát mutat, a mentális problémák miatt munkából kiesők száma ugyanakkor 4x több, mint korábban, és arányuk folyamatosan emelkedik.

Nem ritka, hogy a vizsgálatok eredményei után azt mondja az orvos, hogy a betegség „idegi alapon van”. Máskor kimutathatóak működési zavarok és a szervi károsodások is, amelyek kialakulása és tartós fennmaradása a mindennapi stresszhatások következménye is.

Ahhoz, hogy valaki megőrizze vagy visszaszerezze a teste feletti kontrollt, jó, ha egy alapvető tényt átgondol: az idegrendszer nyugalmának előfeltétele az izomzat megfelelő lazítása.
Ehhez egyrészt mindenképpen érdemes megismerkedni saját élmény szintjén a Jacobson nevéhez fűződő progresszív relaxációval, és nem csak csinálni, hanem érteni is, hogy mi történik, és miért történik a testben és a lélekben, amikor valaki feszült, és mi történik akkor, amikor lazítani és a stresszekkel bánni tud.

Másrészt előnyös arra is ráerősíteni, hogy a betegségek megelőzése, sőt jelentős részben a gyógyulás is a fejben kezdődik, illetve személyiségtulajdonságok, stresszkezelési képességek, testi-lelki életmódváltás – azaz lelki állóképesség kérdése.

A Stresszkezelés I. modul során alapfokon megtapasztalható a progresszív relaxáció élménye, és megfelelő segítségek vihetőek el a program során a rendszeres gyakorláshoz. Ehhez kapcsolódik néhány alapvető stresszkezelési technika gyakorlati jellegű megismerése, megerősítése is.
A csoportok 4 fővel indulnak, azért, hogy a kis létszám az igazi aktív személyes, és személyre szabott részvételre is módot adjon. Ha barátok, jó ismerősök jelentkeznek együtt, a találkozók közti gyakorlás és tapasztalatcsere is felerősíti a program pozitív hatásait.

Időtartam: A program 8 órás, csütörtöki napokon 17-19 óráig - azoknak, akik a munkaidő után szívesen kalandoznak kicsit a belső utakon.

Ugyanakkor időtervezésben rugalmas is lehet a program: 2 alkalommal 4-4 óra, előzetes egyeztetéssel más napokon is. A JELENTKEZÉST és az igények jelzését lehetőleg MAILBEN kérjük!

Rendkívüli ajánlat: Almamag-Híd egészségkártya tulajdonosainak a kártyán feltüntetett 5% kedvezmény helyett 20% kedvezmény - azoknak, akik legkésőbb 2012. június 30-ig bejelentkeznek (akkor is, ha a program júliusban valósul meg).
 


Kapcsolódó információk

Cikkek

A gyógyító légzés
Az igazi szívgyógyszer
Ho’oponopono – a megbékélés és megbocsátás művészete
A magány és az egészségünk
Vidra Betty: közösségi média

       

Események

HENNIA táncolj át az életen
Számmisztika tanfolyam
Az új pálinka ünnepe
Amit unokáinktól kölcsönkaptunk… Meddig hitelez még nekünk a Föld?
Szabolcsi Várjátékok

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS