Hírlevél feliratkozás
Tudatra ható terápiák

Pszichológiai állapotfelmérés (tesztekkel is)

személyiség, személyiség elemzés, pszichológia, teszt

A személyiség árnyaltabb, objektívebb és konkrétabb megismerése érdekében érdemes pszichológiai tesztes felméréseket és ezzel összefüggő konzultációt igénybe venni annak, aki:

  • gondol arra, hogy élete legfőbb tőkéjét a személyisége és annak fejlesztése jelenti, és szeretné tudni, hogy esetében miből is áll ez a tőke
  • valamilyen probléma miatt kerül szembe azzal a kérdéssel, hogy vajon milyen személyes erősségek segítik, és milyen személyes gyengeségek hátráltatják a céljai elérésében
  • egy testi vagy lelki tünetekkel megjelenő betegség (vagy a kettő együtt) vezeti egyre közelebb az önmegértés igényéhez.

Ebben segíthetnek az alábbi, pszichológusoknál igénybe vehető teszttípusokkal végzett felmérések:

  • Mentális képességeket vizsgáló tesztek – az intelligencia egészét, illetve olyan részösszetevőit mérik, amelyek képet adnak a vizsgált személy azon képességeiről, amelyek birtokában képes célszerűen cselekedni, ésszerűen gondolkodni és a környezethez hatékonyan alkalmazkodni.
  • Strukturált személyiség-kérdőívek – önkitöltős kérdőívek, amelyekkel speciális vonások, reakciók, képességek tárhatóak fel és jellemezhetőek (például a személyiségtípusokra, az érzelmekre, stresszkezelésre, konfliktuskezelésre, kapcsolatkezelésre, önkontrollra, tanulási képességekre, stb. vonatkozóan).
  • Projektív személyiségtesztek – olyan tesztek, amik nem konkrét kérdésekre kérnek választ, hanem valamilyen képbe, ábrába kell a saját gondolatokat, benyomásokat, érzéseket belevetíteni; pl. a tudattalan vágyak, a motivációk, a rejtett konfliktusok feltárása érdekében.
  • Diagnosztikai mérőeszközök, tünetbecslő skálák – segítségükkel a kóros pszichés problémák feltárása, diagnózisa, prevenciója a cél, illetve készülhetnek még a kezelési terv felállítása érdekében is.

Kapcsolódó információk

Cikkek

Feminizmus, avagy ki fizet a kávézóban?
Az a baj, hogy a nők vagy csúnyák?
Ha ősz, akkor depresszió?
Szülőkkel élni: meddig?
Hamis a tükör?

       

Események

Pszichológia és Önismeret - Miskolc
Ultra PSZI - Egynapos ultra intenzív pszi-tanfolyam
Nőiesség Mentális Műhely
Pszichológia és Önismeret Nyíregyháza
Kineziológia I-II. szint

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS