Hírlevél feliratkozás
Táplálkozás

Flavonoid-"téglák"

flavonoidok, szabadgyök, oxigén, zöldség, gyümölcs, napfény

Flavonoid: összefoglaló név. Olyan molekulák összefoglaló neve, melyek színesek, és képesek a szabadgyököket semlegesíteni.

Szerző

Szabó Béláné (Magdi)
természetgyógyász

A szabadgyökök olyan oxigénmolekulák, melyeknek párosítatlan elektronja van. Nos ez elég szakmainak hangzik. Azonban, ha azt is hozzátesszük, hogy a szabadgyökök nagymértékben hozzájárulnak sejtjeink öregedési folyamataiért, hogy az erekre gyakorolt károsító hatásuk szintén jelentős. Ha a szívizom károsodásért erőteljesen felelős tényezőként határozzuk meg, vagy hiányuk a daganatos betegségek keletkezésének egyik fontos tényezője, már sokkal kézzelfoghatóbbá válik a szervezetben betöltött szerepük.

Az egészség szó azt fejezi ki, hogy én egész vagyok, minden megtalálható bennem.

Amikor a szabadgyökök ellen küzdünk, akkor az előbb felsorolt betegségek sokkal kisebb mértékben támadhatnak meg minket.

Honnan juthatunk tehát hozzá az életmentő flavonidokhoz, melyek olyan nagymértékben tudnak nekünk segíteni az antioxidánsok elleni harcban. A természet – mint mindig – most is a segítségünkre siet. Ami a természetben megterem, nekünk azt meg kell enni! Ennyire egyszerű!

ribizliA ribizlibokor nem mászkál a napfény elől

Meg kell keresünk, azokat a növényeket, melyekben nagy mennyiségben fordulnak elő a falvonoidok.
Melyek ezek? Egy fekete ribizli bokor nem tud arrébb menni, amikor tűz rá a nap! Vagyis kifejleszt magában egy olyan anyagot, mely megvédi az erős napsugarak okozta erős antioxidációs folyamatoktól. A sötét szín jelzi leginkább ezt a folyamatot!

Ha én elfogyasztom a belőle készült leveleket, vagy magát a gyümölcsöt, az az én szervezetem számára ugyanolyan funkciót fog betölteni. A titok, hogy ezek a színes vegyületek a leghatékonyabban semlegesítik ezeket a szabadgyököket, és ezáltal védenek bennünket.

A zöldségek között nagyon jó a cékla, a sárgarépa. Még az íze ellen sem fogunk tiltakozni, ha egy kicsi sárgarépalével, és almalével ízesítjük.

A gyümölcsökből nagyobb a választék, ami a falvonoidokat illeti!

Az áfonya, a feketeribizli, a feketeszeder, nagyon jó a kékszőlő! Ma nagyon népszerű gyümölccsé vált a magjával együtt. Akik vöröbort isznak, azok között kevesebb a daganatos beteg, kevesebb a szív- és érrendszeri megbetegedés, a férfiak tovább élnek. Dél-Franciaország a legjobb példa erre. De természetesen a titok, hogy kis mennyiséget, rendszeresen, évtizedekig fogyasszanak belőle.

Minden szabadgyököt termel!

A legfontosabb az lenne, ha naponta másfél kilónyi friss zöldséget és gyümölcsöt tudnánk elfogyasztani. A rendszeresség a kulcsa mindennek, hiszen a szabadgyökök folyamatosan termelődnek. Kimegyünk a napfényre, az UW sugárzás szabadgyököt termel. Stresszesek vagyunk, szabadgyököt termel. A ruháinkat vegyszerrel mossuk, szabadgyököt termel, sminkelünk, mi hölgyek, szabadgyököt termel! Élsportot űzünk, szabadgyököt termel.

A sav-bázis egyensúly nagyon szoros összefüggésben van mindezzel, hiszen ha a belső kémiai közeg megváltozik, akkor semmilyen működés nem játszódhat el normálisan. Ha elsavasodunk, akkor minden cammogósabban megy. Ha valaki jót akar tenni magával, igyon elég vizet, egyen gyümölcsöket, ürítsen minden nap.Kapcsolódó információk

Cikkek

Fotó: Sokkolóan öregít a napfény
Légzéssel az egészségért
Daganat-terápia
Súlykontroll
A D-vitamin fontosságáról

       

Események

Buteyko légzés tanfolyam Nyíregyházán

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS