Hírlevél feliratkozás
Energetikai rendszerre ható terápiák

Akupunktúra

akupunktúra, bőr, izom, gyulladás, keringési zavarok, energetika

Az akupunktúra olyan terápiás módszer, amelynek során vékony tűket szúrnak a bőrfelszín bizonyos pontjaiba annak érdekében, hogy helyreállítsák a szervezet működésének harmóniáját. Az akupunktúrás terápia, mint belső összefüggéseiben egységes rendszer Kínában alakult ki a Kr.e. 1200 és 220 közötti időben. Amint azt egy jeles kutató megfogalmazta, "az akupunktúra igazi birodalma a funkcionális rendellenességek között található meg", vagyis olyankor, amikor a test "valamit rosszul csinál", mint például gyulladásos betegségek, keringési rendellenességek, neurológiai és neuro-muscularis problémák, endokrin-betegségek és hasonlók esetén. Az ilyen betegségek nem keletkeznek csak úgy egyszerre, hanem hosszú idő, esetleg évek hanyatlásának eredménye. Mi történt volna, ha ezt a hanyatlást már egészen az elején megállítottuk volna, még mielőtt a szövetek rendbehozhatatlanul megsérültek?

Az akupunktúra az izomgörcs okozta fájdalmak, a gyulladások, keringési zavarok kezelésére is alkalmas. Ezért széles körben alkalmazzák "minden fajta fájdalommal kísért rendellenesség kezelésére, ideértve a fizikai sérülések okozta fájdalmat is.

A hagyományos kínai elmélet szerint az akupunktúra a fájdalmat nem annak eltompításával, hanem a keringés helyreállításával szünteti meg. Ezt a feltevést alátámasztják a legutóbbi idők kutatásai, amelyek igazoltak, hogy a görcsös izom lecsökkent hőmérséklete akupunktúrás stimulálással visszaállítható a normális szintre.

A bőrfelszín alatt, valószínűleg a bőrt az izmoktól elválasztó kötőszövetben futó, hosszanti "csatornákból" vagy "meridiánokból" álló rendszer helyenként mélyen behatol a testbe és így kapcsolatot teremt az összes belső szerv és szerkezet között. Ezeken a csatornákon keresztül folyik egy bizonyos "energia", amit a kínaiak qi-nek neveznek (csí-nek ejtjük). Ez a qi, amelyet a nyugatiak elektro-kémiai vagy biomágneses energiához hasonlítanak, az élet elsőrendű meghatározó ereje, minden élettani folyamat alapja. Ahol folyamatosan halad, ott egészség van, ahol viszont áramlása megszakad, stagnál vagy erőtlen, ott betegség lép fel. Az akupunktúrás kezelés célja ennek az életteli áramlatnak a helyreállítása és újraharmonizálása.

Az akupunktúra tehát olyan módszer, amely az élettani működés szabályozásával elősegíti a normális egészségi állapot helyreállítását, bár arra még nem derült fény, hogy ez a működés-szabályozás pontosan hogyan történik és hogy mely funkciókra gyakorolja legjobban ezt a hatást. Az eddigi kutatási eredmények azonban bizonyossá teszik, hogy az akupunktúra valóban képes szabályozni és normalizálni az élettani funkciókat.

Forrás: www.kinaigyogyaszat.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Milyen napozószert válassz?
10 élelmiszer a szépségért
Elkerülni a végtag amputációt!
Progresszív relaxáció
A vonzó energetikai mezők

       

Események

Meditációs és Csend tábor
Kineziológia I-II. szint
Ezoterikus tábor Nyíregyházán
Fülakupunktúrás addiktológus képzés, TÁVOKTATÁSBAN
Barangolás a barlangok vidékén

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS