Hírlevél feliratkozás
Energetikai rendszerre ható terápiák

Csakra terápia

csakra, terápia, gerinc, energetika, lélek, testi-lelki terápia

A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent. Mindannyiunkban hét, kerékhez hasonló energiaközpont, ún. csakra forog.
Auránk hét fő örvénylő körből álló energiarendszerrel van összefüggésben, melyek biztosítják szervezetünk energiaáramlását.

Csakráink a gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el, a szivárvány színeit követve. Különböző testtájakhoz és belső elválasztású mirigyekhez kapcsolódnak, ezért harmonikus működésük hozzájárul, hogy egészséges és teljes életet élhessünk.

Az emberi testre vonatkoztatva a csakrák azok a helyek, ahol intenzív energiaáramlás történik. A testen hét ponton található ilyen terület: a gyökércsakra a farkcsontnál, a szexcsakra a keresztcsontnál, a köldökcsakra a köldök körül, a szívcsakra a mellkas közepén, a torokcsakra a toroknál, a homlokcsakra a harmadik szemnél és a koronacsakra a koponya közepén. Ez a hét hely, ahol a test leginkább felveszi a külvilág impulzusait, majd feldolgozza. Ha az energia szabadon áramlik a csakrákban, az ember egészséges, de ha valami miatt az energiaáramlás akadályoztatott, testi és lelki diszharmónia léphet fel. Például az elnyomott érzések a test bizonyos részein feszültségként vannak jelen, és azon a területen problémát okoznak, így a félelem a nyakban összegződik, és gombócot érezhetünk a torkunkban. A csakra terápia segít a test, a szellem, és a lélek harmóniáját a fizikai síkon megvalósítani.

A terápia során meditációs, ellazult állapotban tisztulnak a csakrák és vele együtt az egész test energia rendszere. Az aura, és a meridiánok is. A csakrák tisztítása segíti az energiablokkok felszabadulását, mely beindítja a csakrák egészséges működését. Hatására a sérült csakrák kiegyensúlyozottakká válnak, és helyreáll bennük az energia felvétel és leadás egyensúlya.

A csakrák energia felvétele és leadása minden csakránál megfelelő mértékben kell hogy történjen. Abban az esetben, ha a csakra kiegyensúlyozottan működik, akkor a többi csakrának nem kell túlműködnie hogy az egyensúly fennmaradhasson, és ezáltal a test fizikai tünetei is megszűnnek, az egészségi állapot pedig helyreáll.

A csakra terápia lehetőséget nyújt abban is, hogy az öngyógyító folyamatok beindítása után a kezelt személy önmaga tudja sorsát kezébe venni, azt a számára legmegfelelőbb módon irányítani.
A rendszeres csakratisztítás következtében a csakrák sérülései gyorsabban "helyrejönnek", mert biztosítottá válik a lelki fejlődés, a lélek gyógyulása.

A csakra terápiát meditációs állapotban a legcélszerűbb elvégezni, kiegészítésként illóolajok használatával, mely egy adott probléma megoldásához tartozó csakra harmonizálásán keresztül segíti a gyógyulást.

A másik kiegészítője a csakraterápiának a gyógyító nemes kövek használata, melyek segítségével bárki folytathatja a terápiát otthon.

Forrás: www.gyogyitaskovekkel.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Tiszta nap, tiszta lap
A narancs hónap kék hullámának arany színű napja
A fehér hullám negyedik, sárga napja
Feminizmus, avagy ki fizet a kávézóban?
Kék hullám, Zöld napja

       

Események

Csikung elvonulás
INGYENES EGÉSZSÉGNAP
Nőiesség Mentális Műhely
Szenvedélyeink fogságában
Lebegés a kristálytálak hangjain a Sóstói Fürdőházban

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS