Hírlevél feliratkozás
Energetikai rendszerre ható terápiák

Holotrop légzés terápia

terápia, holotrop légzés, testi-lelki terápia, energetika, légzés

A légzés képes aktivizálni az energiát az emberi testben, amelyeknek gyógyhatása van a fizikai testünkre, lelkünkre, és közérzetünkre. Légzéssel tudjuk csökkenteni a fájdalmat, meg tudunk attól szabadulni. Ezzel az energiával a frusztrált, depressziós állapotot kellemes, jó hangulattá változtathatjuk. Az elnyomott érzésekből örömet, kreatív aktivitást tudunk produkálni.

Ez az eljárás a transzperszonális pszichológiából fejlődött ki, ami a személyek közötti és személyen túli transzcendenciára fókuszáló módszer.

A légzésterápia különböző légzéstechnikákkal a pácienst változó tudatállapotba, vagyis transzállapotba juttatja. Ilyenkor a kontrolált viselkedés, az Ego háttérbe szorul, és felszínre törhetnek a tudatalattiban elnyomott érzelmek, blokkok és traumák. Ezek újra átélése lehetőséget ad számunkra, hogy megértsük, elfogadjuk és feldolgozzuk őket. A kezelések az ok-okozati összefüggéseket tárják fel. A múltban keletkezett sérüléseink és traumáink a jelenlegi életünkre is kihatnak, ezért fontos, hogy maradéktalanul feldolgozzuk őket.

A holotrop légzés

Ezt a technikát katartikus légzésnek is szokták nevezni. A holotrop módszer célja a változott tudatállapot, és a transzcendens élmények megtapasztalása. Ezt a technikát fekve és állva is végzik, a révülést ritmikus mozgással is segítik. A hangos intenzív zene elősegíti a folyamatot. Minél intenzívebb a légzés, annál több oxigén jut be és több széndioxid jut ki. Az oxigén hatására az egész test bizsereg, zsibbad, a kellemes és a kellemetlen érzések váltakoznak. A gyors és nagymértékű változást a test nehezen tolerálja, és ahol nem harmonikus a test, ott tünetek jelentkezhetnek - görcsök, feszítés, hideg meleg érzet. Ez a kellemetlen érzés addig erősödik a blokkolt területeken, amíg átbillen, és az egyén feladja az ellene való küzdelmet. Ekkor történik meg a váltás és a technika egy katartikus élménybe fordul át, majd ezen keresztül egy nyugodt, mély tudatállapotba kerül, ahol már csak tudat aktív.

A katarzis mértéke attól függ, hogy mekkora feszültség polarizálódik. Ezért a blokkolt ösztönökből fakadóan lehet a legerősebb élményekhez jutni. Az elfojtott szexualitás kiváló táptalaj, de a legerősebb élményeket az életösztön, vagyis a félelem által képes az ember elérni.

Forrás: www.transzlegzes.hu
 


Kapcsolódó információk

Cikkek

Mikronnyi sósszemcsék....
A sárga hullám második, narancs napja
Kék hullám, Sárga napja
Mi az a Kapcsolatteremtő Gyógyítás?
A fehér hullám tizenegyedik napja, a királykék

       

Események

NIA tánc Neked!
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
KORONA HOTEL 18h-19h minden szerdán ingyenes orvosi tájékoztató
Buteyko légzés tanfolyam Nyíregyházán

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS