Hírlevél feliratkozás
Energetikai rendszerre ható terápiák

Pránanadi

prana, testi-lelki terápia, terápia, pránanadi, energetika

A prána, a jóga tanítása szerint minden energia ősforrása. Az élet megnyilvánulásának minden síkja a felvett és az el nem használt prána – vagy abszolút energia – rezgésétől, minőségétől függ. A prána egy összetett energiarendszer, ami nélkül a fizikai test önmagában nem létezhet.

A mindent átható prána vagy életenergia folytonos, állandó, meg nem szűnő mozgásban, rezgésben, áramlásban van, s az egész univerzumban mindenhol megtalálható.

A nadik és a csakrák a szervezet számára életenergiát vesznek fel az ember környezetéből, a kozmoszból, azután rezgésekké alakítják át, ami a fizikai és az energiatestek működéséhez, fenntartásához elengedhetetlenül szükséges.

A fennmaradt tibeti szövegekben 350 000 nadiról tesznek említést. A hangolási, avatási szertartások után már egy finomabb energiarendszeren keresztül képes az ember kapcsolatba lépni azokkal az erőkkel, amelyek a környezetében, a világegyetemben jelen vannak.

A testbe bejuttatott prána a nadikon halad keresztül, és ezeken a vezetékeken kering, mint a vér az érrendszerben. A vezetékek olyan finomak, hogy szabad szemmel nem is láthatók; nem párosíthatók például idegekhez, erekhez, s azokál finomabb minőségben hálózzák be a test minden egyes pontját.

Három fő nadit ismerhetünk, amelyekből oldalágak válnak ki. Ezek az oldalágak újabb oldalágakra oszlanak, mielőtt behálózzák a teljes fizikai testet.

A pránanadi célja a természetes életmóddal kapcsolatos oktatási, nevelési tevékenység, valamint az önfejlesztő módszerek, technikák megismertetése, terjesztése, különös tekintettel a meditációra; továbbá az önismereti, természeti törvényekkel összhangban álló gondolkodás- és magatartásmód felismeréséhez, valamint ezek gyakorlásához való segítségnyújtás.

Forrás: www.wikipedia.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Mozogjunk nyáron is!
Kék hullám, Olajzöld napja
Egészséges a só vagy sem?
A szeretet rendjei I.
Kék hónap, Kék hullám, Kék napja

       

Események

Bach-virág konzulens képzés
Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
Fülakupunktúrás addiktológus képzés (Blended learning)
Bach-virág konzulens képzés, Nyíregyháza
Rezgésmódszertani konzulens, levelező képzés

Szakértők

Van Egy Hely - Életenergia Központ
Spirituális központ

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS