Hírlevél feliratkozás
Energetikai rendszerre ható terápiák

Reiki

Reiki, energetika, testi-lelki terápia, gyógyítás, tisztulás

A reiki egy ősi tibeti gyógymód, melynek lényege, hogy a Világegyetem gyógyító energiáit magunkon keresztül átengedve közvetítjük a kezünkkel egy másik ember számára vagy saját magunknak. A reiki az egész világon elismert, hatékony természetgyógyászati eljárás és iskola.

Ez az ősi gyógyító eljárás ezoterikus beavatásokkal segítségével juttatja el a tudást mestertől a tanítványig.
A reiki egyetemes életenergiát jelent japánul. Mindannyian ezzel az Egyetemes Életerővel születünk, mivel ez maga az ÉLET energiája. A reikit gyakorlók megnyitják személyes energiaáramlásukat és finoman ráhangolódnak erre a kozmikus energiára. A kezükön kiáramoltatva ezzel az energiával kezelik páciensüket, akikben egy szellemi, érzelmi és fizikai, testi tisztulás, feltöltődés indul meg.

A beáramló, nagymennyiségű kozmikus energia emeli testünk rezgésszintjét, ezáltal megszünteti az energiablokkokat, és felszínre hozza az ezekben tárolt érzelmi traumákat, ami segít a feldolgozásban és érzelmi, lelki életünk tisztulásában.
A kezelést végző reikimester a tibeti szimbólumrendszer segítségével még speciálisabban tud hatni adott problémákra és betegségekre. Miután megértettük és feldolgoztuk testi betegségeinkhez kapcsolódó érzelmeinket, lehetővé válik a betegségeinktől való végleges megszabadulás.

Saját blokkjaink, korlátaink ledöntésével nyitottság alakul ki bennünk saját felsőbbrendű énünk felé, ami közérzetünk javulásához és boldogságunkhoz vezet.

A reiki kezelésre érkezzünk kényelmes ruhába, amiben fesztelenül érezhetjük magunkat a kezelés időtartama alatt. A kezelőágyra feküdve nincs más dolgunk, mint ellazulni, problémáinkat kívül hagyni és önmagunkra figyelni. A reikit gyakran kombinálják lágy zenével, aroma terápiával, amivel fokozhatják a kezelés hatékonyságát. Miután a terapeuta ráhangolódott a kozmikus energiára, elkezdheti kezelésünket, ami a testünk előre meghatározott 24 pontjára való kézrátételből áll. Ezeken a pontokon a kezelő nagymennyiségű életenergiát visz be szervezetünkbe, ami beindítja természetes öngyógyító mechanizmusunkat, méregtelenítési folyamatokat indít el és aktivizálja anyagcserénket. Mivel a reiki természetes módon, együttesen hat anyagi, érzelmi és szellemi szinteken, ezért nem csak testünk gyógyulását célozza meg.

A reiki harmonizálja érzelmeinket, felszínre hozza rég elfeledettnek hitt sérelmeinket, melyektől véglegesen megszabadulhatunk. Gondolati szinten rávilágít tévhiteinkre és különböző felismerések útján ledönti saját magunknak állított korlátainkat.

A reiki kezelés nagyon kellemes testérzeteket ad és közben mélyen ellazulhatunk. Mivel a reiki kezelés fokozza az anyagcserét és a méregtelenítési folyamatokat, fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk a kezelést követő pár napban. Kezdetben lehetséges, hogy a tünetek romlanak és a javulás csak ezután lesz tapasztalható. A reiki kiválóan támogat bármilyen más természetgyógyászati vagy hagyományos orvosi eljárást
.
A Reiki nem vallás. Világnézetre való tekintet nélkül működik, hívőknél és ateistáknál egyaránt, nem ellentétes egyetlen vallás vagy felekezet tanításaival sem.

A tradicionális reiki iskolán kívül a világon több energiarendszer is dolgozik a reiki szimbólumaival és mantráival. Ezek ugyanolyan jó gyógyító rendszerek lehetnek, és a kezelés is hasonló formában történik.
A másik híres reiki rendszer a Reiki Association International-t (R.A.I.) Németországban alapították F.E. Eckard Strohm vezetésével.

Forrás: www.kristalyakademia.hu 

 


Kapcsolódó információk

Cikkek

Gyógyítás rovásjelekkel II:
Gyógynövény szárítás
Do-in: japán önmasszázs
Valóban hatékony a Reiki?
Csikung - a titkos tudás

       

Események

Kristály és tibeti tálak, gongok... Hangfürdő Újholdkor
Spirit Revolution
Csung Jüan Csikung I. szint Tanfolyam Debrecenben
Csung Jüan Csikung I. szint Tanfolyam Nyíregyházán
Gyógyító szeretet és érintésterápia

Szakértők

Gergelyné Szőke Zsuzsa
Kapcsolatteremtő gyógyítás terapeuta

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS