Hírlevél feliratkozás
Komplemeter terápiák

Biológiai fogászat

terápia, fogászat, biológiai fogászat, komplemeter terápia, testi-lelki terápia

A biológiai, alternatív fogászat a holisztikus (test, lélek, szellem egységét kitűző) szemléletmódra alapozva diagnosztizál. Összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet, és a benne lejátszódó folyamatokat, s mint egymással kapcsolatban levőket vizsgálja, kezeli. Sokan nem is tudják, hogy a meridiánok („szervezetünk energiapályái”) a fogakon keresztül „futnak”. Tehát minden egyes foghoz hozzátartoznak az adott meridiánon elhelyezkedő szervek.

A kezelések során mind a kezelés-, mind a szervezetet korábban ért terhelést (pl. amalgám tömés, lezajlott gyulladás) homeopáthiás, isopáthiás, nozódás frekvenciákat használnak. Így például az amalgám tömés cseréje esetén a szervezetben lerakódott amalgám kivezetéséről is gondoskodnak.

Az, aki a biológiai fogászatot választja, a megszokottnál sokkal alaposabb vizsgálatokra és előkészületekre számíthat.
Nemcsak a fogorvosnak kell tudnia, de a betegnek is értenie kell, hogy a szervezetében minden mindennel összefügg. Egy fogtömésnek hatása lehet a láb nagyujja körmének gombásodására. Az emberi szervezet egységes egész, a fogászati beavatkozás nemcsak a szájra korlátozóik, nemcsak a fogászatban alkalmazott anyagok megmunkálhatóságára kell figyelni, hanem arra is, hogy a szájba, a testbe bekerülő anyagok, fogászati tömések, pótlások ott milyen energetikai változást idézhetnek elő.

A biológiai fogászat alapeleme a GÓCKUTATÁS. A fogak, az állkapocs, a garat, az orrgarat és az orrmelléküregek, egyszóval a fej gócai nagy jelentőséggel bírnak a krónikus betegségek kialakulásában.

A góc egy klinikailag teljesen tünetmentes vagy tünetszegény lappangó elváltozás. Ez egy kórokozó mikro-organizmusok által fertőzött, körülírt, letokolt terület a szervezetben. Így alakulhatnak ki az úgynevezett szekunder betegségek: allergia, arcüreg idült-letokolt gyulladásai és egyéb más felső-légúti gyulladások, anyagcsere betegségek, emésztő szervi betegségek, bőrbetegségek (excéma, psoriasis), nemi szervek krónikus gyulladásai, stb. A klinikai tapasztalatok szerint a fogászai gócok az összes gócbetegség igen nagy százalékát teszik ki. Ennek megfelelően a fogászati gócokat három fő csoportra oszthatjuk: gyökércsúcs körüli elváltozások (granuloma, cysta, tályog), fertőzött idegkamra vagy gyökércsatorna és tasakokkal-, gyulladással-, gennyesedéssel járó fogágy-betegségek. Az egész szervezetre kiterjedő vizsgálat segítségével megtalálhatjuk ezeket a gócokat és megszüntethetjük az ezek miatt kialakuló fogászati problémákat.

Forrás: www.tarrdaniel.com


Kapcsolódó információk

Cikkek

A fehér hullám tizedik, türkiz napja
Mi az a Kapcsolatteremtő Gyógyítás?
Bach virágterápia: hogyan működik?
Vörös hullám, Kék hónap, Királykék nap
Hozzunk döntést Bach-virágesszencia segítségével!

       

Események

Kristály konzulens, levelező
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Rezgésmódszertani konzulens, levelező képzés
Bach-virág konzulens levelező képzés
NIA tánc Neked!

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS