Hírlevél feliratkozás
Komplemeter terápiák

Homeopátia

homeopátia, testi-lelki terápia, terápia, komplementer medicina, komplemeter terápia

Homeopátia: hasonszenvi gyógymód; azaz olyan gyógyszerek kis mennyiségben történő alkalmazása, melyek nagyobb mennyiségben a kezelendő betegséghez hasonló tüneteket okoznak a szervezetben.

A homeopátia elmélete szerint tehát azok az anyagok, amelyek képesek kiváltani bizonyos tüneteket az egyébként egészséges szervezetben, képesek meg is gyógyítani a beteg embereknél jelentkező hasonló tüneteket.

A homeopátia a komplementer orvoslás egy holisztikus formája, melynek célja nem csak a testi tünetek kezelése, hanem az egész emberé. Elmélete és elveinek alkalmazása időben visszanyúlik az ókori görög és római gyógyító eljárásokig. A holisztikus megközelítés révén lehetőség nyílik a rugalmas, gyakorlatias egészségmegőrzésre, melyben a homeopátia fontos szerepet játszhat.

Hogyan hat a homeopátia?

A homeopátia alkalmazói szerint a jó egészség a test és lélek egyensúlyából származik, ezt az „életerő" biztosítja, amely szabályozza a szervezet öngyógyító képességét.

A homeopátia informatikai úton gyógyít, feltárja a természetben előforduló anyagok rezonanciákban kifejeződő gyógyerejét. Ezért hatékonyak a homeopátiás szerek, miközben kémiai hatóanyag alig, vagy egyáltalán nincs bennük.
Első alkalommal, amikor homeopata szakemberhez fordulunk, az anamnézis felvétele történik, ami egyenlő a tünetek felmérésével. Megfigyelik a beteg viselkedését, kedélyállapotát, szellemi beállítódottságát, aggodalmait, szorongásait, személyes körülményeit és érzelmi reakcióit.

A cél megérteni a betegség természetét és a beteget, aki kifejlesztette magában a betegséget. Ezek alapján a beteg személyre szabott kezelésben részesül. A betegségképnek és a kiválasztott gyógyszerképnek a lehető legnagyobb fedésben kell lennie. A megfelelő szer kiválasztását a homeopátiás szerek tünetjegyzéke alapján keresi ki a szakember.

A homeopátiás orvosság adagolása állapotunktól függ, ami napi egytől akár óránként egyig is terjedhet. A tabletták bevételekor nyelvünk legyen tiszta, lepedékmentes, ezért evés, vagy fogmosás után várjunk 15 percet. A tablettát szopogassuk, mert a nyálon keresztül szívódik fel. Kellemetlen íztől nem kell tartanunk, a tabletták édesek.

A homeopátiás orvosságok higított készítmények, ezért túladagolásnak elenyésző a kockázata. Előfordulhat, hogy a szerek hatására a tünetek átmenetileg felerősödnek. Ha heveny betegség esetén 24 órán belül nem áll be javulás, vagy a tünetek nagymértékben súlyosbodnak, mindenképpen forduljon orvoshoz!

A tabletták tejcukrot (laktózt) tartalmaznak!
A homeopátia hatékonyságát csökkenti, ha az anamnézis során a szakember nem kap elég vagy megfelelő információt a betegről. Hatástalaníthatja a terápiát, ha a beteg nem tartja be a beszedési és tárolási szabályokat. A homeopátia a műtéti beavatkozás, vagy intenzív ellátás szükségességét nem helyettesítheti.

Forrás: www.herbarium.uphero.com 


Kapcsolódó információk

Cikkek

A fehér hullám kék napja
A sárga hullám második, narancs napja
Fehér hullám tetőpontja, lila
A kék hullám második, narancs színű napja
Hozzunk döntést Bach-virágesszencia segítségével!

       

Események

Spirit Revolution
Bach-virág konzulens levelező képzés
Egészség-péntek
Dr. Voll-féle állapotfelmérés Nyíregyháza
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS