Hírlevél feliratkozás
Masszázsok

Ayurvéda testkezelések

masszázs, testkezelés, terápia, ayurvéda, testi-lelki terápia

Az ayurvédikus gyógyászati rendszer India ősi, a mai napig megőrzött holisztikus látásmódú gyógyászati rendszere.
Az ayurvéda máig az egyik leghatékonyabb módszer: személyre szabott, egyforma figyelmet szentel a prevenciónak és a már kialakult betegség kezelésének, valamint a testi és lelki harmónia megteremtésének.
Testet-lelket mozgató hatóerők
Az ayurvéda szerint három hatóerő szabályozza az emberi szervezet felépítését, működését az elmével együtt:

Váta dosa: Uralja a mozgást, ezért ez felelős az idegrendszer és az elme működéséért. Ha kibillen egyensúlyából, előtör belőlünk a szorongás, az aggodalmak, a félelem, a görcsök, az alvászavar, a székrekedés. Továbbá ennek hatására működik a vér- és nyirokkeringés, az ürítési mechanizmusok, a beszéd, a hallás, valamint a lelkesedés és a kreatívitás is.

Pitta dosa: Testünk hőmérsékletszabályozója, hormonrendszerünk és elménk működésének ura. Állapotától függ emésztésünk minősége, érzékszerveink, és az azokhoz kapcsolódó megkülönböztető képességünk. Amennyiben nem elégségesen funkcionál, vagyis túl, vagy alul –, dühkitöréseket, gyulladásos folyamatokat idézhet elő.

Kafa dosa: A kötőanyag. Létrehozza és fenntartja a szervezetet, a test struktúráját és ellenálló képességét szabályozza. Meghatározza bőrünk állapotát: olajosságát, külsérelmi nyomaink gyógyulási idejét. Ezeken kívül még beolajozza ízületeinket, és energiával látja el a szívet és a tüdőt. Probléma esetén túlsúlyosságot, letargiát, allergiát, vérbőséget, víz visszatartási gondokat okoz.

Ahány baj, annyiféle masszázs

A fent felsorolt hibák enyhítésére-javítására nyújtanak kiváló lehetőséget az ayurvedikus testkezelések. Az ayurvédikus masszázs testünk energiaáramlásának kiegyensúlyozására törekszik finom illóolajokkal és különleges technikával.

Testkezelések típusai

  • Meleg olajjal történő teljes testmasszázs.
  • Arcüreg tisztítás. Megszabadít az arcüregi lerakódásoktól, segít leküzdenünk a sinustist, az arcüreggyulladást, fejfájást és egyéb problémákat.
  • A „királyi” kezelés. Olajfürdő masszázzsal egybekötve. Az eljárás egész testre kiterjedő felmelegített olajjal végzett masszázzsal kezdődik.
  • Gyógynövényes dörzsölés-masszázs. Nyirokkeringést élénkítő és méregtelenítést fokozó kezelés. Kiváló ödémás, nyirokpangásra hajlamos betegeknél.
  • Gyógyolaj, vagy gyógynövényes főzet fonalszerű csorgatása a homlokra. Ez a kezelés a központi idegrendszeren keresztül hat, mélyen relaxáló hatású, beindítja az öngyógyító folyamatokat a testben.
  • Fejmasszást speciális gyógyolajjal végzik, amely segít a fejfájás, nyaki fájdalmak, fáradtság és egyéb problémák megszüntetésében. Hajhullás, korpásodás esetén is javasolt, és ezek mellett az elme működését is frissíti.
  • Meleg, száraz labdacsokkal végzik kb. 60 perces időtartamban. Ajánlott túlsúlyosság esetén, méregtelenítésre, merev izületek és egyéb problémák esetén.

Forrás: www.alternativgyogymodok.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Bach-virágterápia és bőrbetegségek
Olajkincsek otthonra
Piros = jó párkapcsolat?
Gyógynövényből orvosság...
A kézmasszázs a vérnyomástól a fejfájásig

       

Események

Fülakupunktúrás addiktológus képzés (Blended learning)
Bach-virág konzulens képzés Szolnok
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
Egészség-péntek
A belső MAGunk élesztése a Sóstői Fürdőházban -kristálytálak hangjain

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS