Hírlevél feliratkozás
Masszázsok

Csontkovácsolás

terápia, csont, csontkovács, mozgás, masszázs, mozgás terápia, testi-lelki terápia

A csontkovácsolás a csontok, és az azokat mozgató izomrendszer visszafordítható reflexes működészavarainak a korélettanával, diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik. A szokásos orvosi eljárásokat kézzel végzett diagnosztikai és terápiás technikákkal egészíti ki.

A csontkovácsolás, más néven manuálterápia, az izületműködés helyreállításával foglalkozó gyógyterápia, amely a paciens és a terapeuta izomerejét használja fel, a terapeuta szakszerű fogásainak kivitelezéséhez. Ezeknek a speciális fogásoknak mechanikai hatására rendeződnek csontjaink, izületeink a helyes pozícióba kerülnek, ami kihat az egész szervezetünkre.

Amikor a csigolyák elmozdulnak a helyes pozícióból, nyomást gyakorolnak a kilépő idegpályákra. Ez azonban nem csak azt jelenti, hogy a problémák a gerinc mentén fognak jelentkezni. A csigolyánként kilépő idegpárok belső szerveinket és a végtagjainkat is beidegzik, ezért lehet, hogy a tünetek először karjainkban vagy lábainkban jelentkeznek. A huzamosabb ideig fennálló izületi blokkolódás, csigolya elmozdulás komoly betegségek oka is lehet, hiszen az adott szerv körül legyengül a keringés, az anyagcsere, ezért gyengül a szerv immunitása, ami betegséghez vezet.

A csontkovács kezelés elején, a terapeuta kikérdezi a pácienst korábbi sérüléseiről, műtéteiről, ami befolyásolhatja a kezelés menetét. Ortopédiai vizsgálatokat végezhet kitapintással és megfigyeléssel, ilyenek például: a lábak hosszainak vizsgálata, a csípő pozíciójának felmérése. A diagnózis alapján, a csontkovács megtervezheti a terápiát, és feljegyezheti az eltéréseket, amit a későbbi kezeléseknél összehasonlíthat.

A beszűkült mozgásterű izületek körül az izmok merevek, ezeket a csontkovács különböző masszázsfogásokkal kilazíthatja, hogy megfelelő hatásfokkal tudja elvégezni az izületi manipulációt. A beszűkült izület kimozgatása egy szigorú pozícióhoz, és irányhoz kötött gyors, és erőteljes mozdulattal történik. Ilyenkor hallhatóak azok a bizonyos ropogások, amelyek ijesztőek lehetnek, de szakszerű elvégzésük veszélytelen. Ezeket a reccsenéseket, nem a csontok, hanem az izületek adják.

A gerinc kimozgatásánál jellemző csavaró, rotáló mozdulatok is maximum az izületi határig mennek, amit a jól képzett csontkovács nagy biztonsággal végezhet. A roppanás az a hang, amikor a beszűkült izület kimozdul a már régóta statikus pozíciójából, és ezután újra szabaddá válik a mozgása, ami nagyon kellemes felüdítő érzés. Az izületek szakszerű kimozgatása nem fáj, de ehhez szükséges a pozíciók, irányok pontos betartása, ezért csak képzett csontkovács végezze!

A kezelés után javasolt a napi 3 liter folyadék fogyasztása és a testünk kímélése egy-két napig.
Már az első kezelés után komoly javulást érhetünk el, gyakran úgy érezhetjük, mintha újjászülettünk volna. Mivel a testünk szimmetriája is fokozatosan visszaáll, ezért azok az izmok, amelyek eddig kompenzálták súlypontunk elmozdulását, végre visszaállhatnak eredeti tónusukba, ami nagyon kellemes, ellazult közérzetet ad egész napra.

Forrás: www.embergyogyasz.hu, www.alternativgyogymodok.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Lélekmasszázs - gyógyító érintés
A nyak és a dekoltázs ápolása
Lassítsuk az áramot!!!
Fehér hullám, Arany napja
Öngyógyítás masszázzsal I.

       

Események

Hellinger féle terápia
Nőiesség Mentális Műhely
Család és Rendszerállítás
Tanulj meg bánni az energiáiddal!
Kristály konzulens, levelező

Szakértők

Sebők Marianna Tada
csontkovács

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS