Hírlevél feliratkozás
Masszázsok

Csontkovácsolás

terápia, csont, csontkovács, mozgás, masszázs, mozgás terápia, testi-lelki terápia

A csontkovácsolás a csontok, és az azokat mozgató izomrendszer visszafordítható reflexes működészavarainak a korélettanával, diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik. A szokásos orvosi eljárásokat kézzel végzett diagnosztikai és terápiás technikákkal egészíti ki.

A csontkovácsolás, más néven manuálterápia, az izületműködés helyreállításával foglalkozó gyógyterápia, amely a paciens és a terapeuta izomerejét használja fel, a terapeuta szakszerű fogásainak kivitelezéséhez. Ezeknek a speciális fogásoknak mechanikai hatására rendeződnek csontjaink, izületeink a helyes pozícióba kerülnek, ami kihat az egész szervezetünkre.

Amikor a csigolyák elmozdulnak a helyes pozícióból, nyomást gyakorolnak a kilépő idegpályákra. Ez azonban nem csak azt jelenti, hogy a problémák a gerinc mentén fognak jelentkezni. A csigolyánként kilépő idegpárok belső szerveinket és a végtagjainkat is beidegzik, ezért lehet, hogy a tünetek először karjainkban vagy lábainkban jelentkeznek. A huzamosabb ideig fennálló izületi blokkolódás, csigolya elmozdulás komoly betegségek oka is lehet, hiszen az adott szerv körül legyengül a keringés, az anyagcsere, ezért gyengül a szerv immunitása, ami betegséghez vezet.

A csontkovács kezelés elején, a terapeuta kikérdezi a pácienst korábbi sérüléseiről, műtéteiről, ami befolyásolhatja a kezelés menetét. Ortopédiai vizsgálatokat végezhet kitapintással és megfigyeléssel, ilyenek például: a lábak hosszainak vizsgálata, a csípő pozíciójának felmérése. A diagnózis alapján, a csontkovács megtervezheti a terápiát, és feljegyezheti az eltéréseket, amit a későbbi kezeléseknél összehasonlíthat.

A beszűkült mozgásterű izületek körül az izmok merevek, ezeket a csontkovács különböző masszázsfogásokkal kilazíthatja, hogy megfelelő hatásfokkal tudja elvégezni az izületi manipulációt. A beszűkült izület kimozgatása egy szigorú pozícióhoz, és irányhoz kötött gyors, és erőteljes mozdulattal történik. Ilyenkor hallhatóak azok a bizonyos ropogások, amelyek ijesztőek lehetnek, de szakszerű elvégzésük veszélytelen. Ezeket a reccsenéseket, nem a csontok, hanem az izületek adják.

A gerinc kimozgatásánál jellemző csavaró, rotáló mozdulatok is maximum az izületi határig mennek, amit a jól képzett csontkovács nagy biztonsággal végezhet. A roppanás az a hang, amikor a beszűkült izület kimozdul a már régóta statikus pozíciójából, és ezután újra szabaddá válik a mozgása, ami nagyon kellemes felüdítő érzés. Az izületek szakszerű kimozgatása nem fáj, de ehhez szükséges a pozíciók, irányok pontos betartása, ezért csak képzett csontkovács végezze!

A kezelés után javasolt a napi 3 liter folyadék fogyasztása és a testünk kímélése egy-két napig.
Már az első kezelés után komoly javulást érhetünk el, gyakran úgy érezhetjük, mintha újjászülettünk volna. Mivel a testünk szimmetriája is fokozatosan visszaáll, ezért azok az izmok, amelyek eddig kompenzálták súlypontunk elmozdulását, végre visszaállhatnak eredeti tónusukba, ami nagyon kellemes, ellazult közérzetet ad egész napra.

Forrás: www.embergyogyasz.hu, www.alternativgyogymodok.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Fehér hullám, Türkiz napja
Sárga hullám, Arany színű napja
Mozogjunk nyáron is!
A teljesítőképességünk határa
Öngyógyítás masszázzsal I.

       

Események

Bach-virág konzulens levelező képzés
Bach-virág konzulens képzés
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
HANGFÜRDŐ A Sóstói Fürdőházban III.
Hellinger féle terápia

Szakértők

Sebők Marianna Tada
csontkovács

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS