Hírlevél feliratkozás
Masszázsok

Kiropraktika

testi-lelki terápia, kiropraktika, masszázs, terápia

A kiropraktőrt gyakran csontkovácsnak fordítják hazánkban, bár a kettő nem ugyanaz. Igaz, hogy mindkét technika alapját évezredek óta használt fogások adják, mégis különbözőek.

A kiropraktőrnek komoly anatómiai, élettani, ortopédiai, reumatológiai, és neurológiai ismeretekkel kell rendelkeznie.
Az ötéves egyetemi tanulmányban nagy hangsúlyt fektetnek a tartó- és mozgató szervrendszerre és a neurológiai tanokra. Emellett a hallgatók radiológiából is jóval mélyebb tudásra tehetnek szert, mert a röntgenfelvételek pontos és szakértő elemzése fontos részét képezi a kezelésnek. Ez azért szükséges, mert a hagyományos orvosi kezelés helyett (előtt) választható a kiropraktika is, és a kiropraktőrök itt szorosan együttműködnek az orvosokkal.

A kétféle gyógymód között a másik különbség, hogy a kiropraktikában igazításról, vagy korrigálásról, a csontkovácsolásban manipulációról beszélünk. A kiropraktőrök is gyors, erőteljes, kis mozdulatokkal dolgoznak, és a kezelés nem fájdalmas. Hazánkban még kevésbé ismert a kiropraktika, de a tengerentúlon több mint száz éve elismert, bevált és gyakorlott gyógymódnak számít. Mivel az egyetemi képzés Amerikában van, hazánkban csak néhány kiropraktőr dolgozik.
A kiropraktika kezelés során az első dolog a kórfelvétel, amikor az orvos érdeklődik a beteg panaszai, sérülései felől.

Ezután röntgenfelvétel készül a problémás területről, majd ortopédiai és neurológiai vizsgálat következik, ahol elmozdult csigolyákat, megnyúlt szalagokat és sérült izmokat keres a kiropraktőr. A kitapintásos vizsgálat után a páciens felfekszik a speciális kezelőpadra. A kiropraktika kezelés nem tart sokáig, pár perctől maximum negyedóráig terjedhet, mivel kizárólag a problémás csigolyákkal foglalkoznak. A műveletek során hallható jellegzetes reccsenő hangot nem a csont, hanem az izület adja. A kezelések eredményeképpen felszabadulnak a becsípődött idegek, és beindulnak az öngyógyító folyamatok. Minden alkalom után rövid pihenő ajánlott. Pár kezelés után látható, hogy hány alkalomra van szükség a teljes gyógyuláshoz, ami függ életkortól, testalkattól, és fizikai állapottól.

Forrás: www.alternativgyogymodok.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

A kék hullám csúcspontja, a lila nap
Sárga hullám, Sárga napja
Fehér hullám, Olajzöld napja
Évismétlés előtt, után, ellen!
A maja naptár titka: a színek rezgése

       

Események

Nőiesség Mentális Műhely
NIA: harcművészet, öngyógyítás, tánc... ÚT ÖNMAGADHOZ
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
Rezgésmódszertani konzulens, levelező képzés
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS