Hírlevél feliratkozás
Masszázsok

Lávaköves masszázs

masszázs, lávaköves masszázs, lávakő, testi zavar

Sajátos masszázsfajta, tulajdonképpen nem hasonlítható más technikákhoz, mely abból adódik, hogy a masszázst szinte csak kövekkel végzik. Mint sok más módszer, a lávaköves masszázs is több ezer éves hagyománnyal büszkélkedhet, érdekessége, hogy egymástól független népcsoportok is használtak bizonyos köveket és ásványokat gyógyításra úgy, hogy közvetlenül érintették bőrfelülethez.

A ma alkalmazott technika részben a felkent olaj, részben a meleg köveknek köszönhetően fejti ki áldásos hatását. Az olaj, mely leggyakrabban szezám-, kukorica-, mandula-, napraforgó- vagy mogyoróolaj, már önmagukban jótékony hatással vannak a szervezetre, magas ásványi anyag tartalmuk miatt a bőr fiatalabbá és az immunrendszer erősebbé válik. Ami megkülönbözteti az aromaterápiás és más masszázsoktól az az, hogy az 50-60 fokra vízben felhevített kövek miatt a bőr pólusai kitágulnak, a véráramlás jobban felélénkül, mint a kézzel végzett masszázs során, így az olaj hatóanyagai sokkal mélyebb rétegekbe képes eljutni.

A magas hőmérséklet (mely nem csak lokálisan, hanem az egész testet felmelegíti), a merev izmokat, izületeket is pozitívan befolyásolja, visszanyerik rugalmasságukat, jótékony hatásuk már az első kezelés után megmutatkozik, bár tanácsos kúraszerűen alkalmazni. Ezek mellett a fokozott hatások mellett természetesen a más masszázsoknál is ismert egyéb hatások is jelentkeznek, mint az anyagcsere, méregtelenítés és a nyirokkeringés felgyorsítása, stresszoldás, az általános közérzet javulása, melyet a szokásostól eltérő, kövekkel történő masszázs vált ki.

Érdemes néhány szót említeni e masszázs spirituális tartalmáról is, mely leginkább a csakrákról, az energiaközpontokról szól. Ennek a masszázsnak a célja, hogy a csakrákat normalizálja, és egyensúlyt teremtsen köztük.

Nincs még egy olyan masszázs, amelyhez ennyire szükség lenne a masszőr kezén kívül egyéb eszközre, és ez teremti meg a lávaköves masszázs egyediségét. Hatása azonnali, vitathatatlan, és melegen ajánlott.

Forrás: www.masszazsfajtak.hu 


Kapcsolódó információk

Cikkek

Lelki békénk egy kőben rejlik
A végleges fogyás felé
A masszázs fajtái II.
Öngyógyítás masszázzsal I.
Évszakváltás shiatsu-val

       

Események

Ájurvédikus masszázstanfolyam
Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
Esőcsepp masszázs
Esőcsepp masszázs bemutató
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS