Hírlevél feliratkozás
Masszázsok

Szegment masszázs

masszázs, testi-lelki terápia, terápia, szegment masszázs, szív, vese, fejfájás, gyógymasszázs

Egy másik elfogadott nyugati gyógymasszázs a szegment masszázs, melynek hasonló alapelvei vannak, mint a kötőszöveti masszázsnak, de van néhány lényeges eltérés.

Megfigyelések alapján azt vették észre, hogy egyes belső szervi betegségeknél és elváltozásoknál bizonyos mértékű érzékenység jön létre a bőrtakaróban, illetve az izomtónusban. Ennek oka pedig az, hogy a bőr, izmok, kötőszövetek, erek, csontok, belső szervek azonos gerincvelői szegmentumból kapják beidegzésüket, így funkcionális kölcsönhatásban vannak egymással. A belső szervekből kisugárzó fájdalom egy meghatározott testfelszínre vetül ki, mindig az adott szervnek megfelelő bőr és izom területre (Head és/vagy Mackenzie zónákba)

A szegment masszázs lényege, amit kettejük felfedezése adott, hogy a belülről kifelé irányuló hatást masszázs által meg lehet fordítani, és a megfelelő bőr és izomterületre hatva befolyásolni lehet a zsigeri szervek állapotát. E masszázs célja a betegséget fenntartó hibás reflexkör megszakítása, és az elváltozott állapot normalizálása. A kezelést nem a beteg szerven végzik, hanem a belső szervhez kapcsolódó bőr illetve izom zónában – reflexzónában. Alkalmazása kúraszerűen ajánlott, mely kb. 12-15 alkalomból áll.

A masszázs fogásai nagyjából megegyeznek a svédmasszázs fogásaival, de mint a kötőszöveti masszázsnál, itt is vannak speciális technikák. A bevezető és áthangoló masszázs egyértelműen a svédmasszázsból ered, melynek célja a paraszimpatikus áthangolás (a szívműködés és a légzés lassítása, általános nyugalmi állapot elérése). Ezek után a gerincvelő idegkilépéseket kell fellazítani, néhány speciális gyökfogással, majd az idegkilépés irányába halad tovább a masszázs a svédmasszázs fogásaival. A masszázs során a páciens ül vagy hason fekszik, sem olajat, sem egyéb vivőanyagot nem használnak. A végtagok kezelése során, az érintett végtag ideggyökeinek fellazítása után a végtag svédmasszázsa következik.

A fentiekben is jól látható, hogy bár a szegment masszázs néhány sajátos fogástól eltekintve gyakorlatilag ugyanaz, mint a svédmasszázs, ennek használatának célja és módja kizárólag a gyógyítás, és az idegrendszeren keresztül való zsigeri szervekre való hatás.

A szegment masszázs leginkább a svédmasszázshoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy kivételes figyelmet szentel a legyengült zónákra. A kezelés nagyon kellemes érzés, de a beteg zónák néha érzékenyek lehetnek. Ez a kezdeti érzékenység a zóna folyamatos kezelésével teljesen megszűnik. Ha a szegment állapota normalizálódik, az hozzájárul teljes testünk egészségéhez. A kezelések után jelentősen javulhat általános közérzetünk, ami később állandóan megmaradhat.

Javallatok:

• szív és keringési betegségek
• rohamokban jelentkező nehézlégzés, hörghurut, tüdőtágulat
• gyomor, bél, krónikus máj és epebántalmak
• vese panaszok
• fejfájások
• reumás, ortopéd, traumás betegségek - különösen ott, ahol helyi masszázst nem alkalmazunk pl. gipszelt láb

Ellenjavallatok:

• láz
• heveny gyulladások
• menstruáció
• terhesség
• fertőző bőrbetegségek
• daganatok
• mélyvénás trombózis
• vérzékenység és visszérgyulladás
• csont - izületi - izomsérülések - rándulások - ficamok heveny szakasza

Forrás: www.masszazsfajtak.repeta.hu
 


Kapcsolódó információk

Cikkek

A fehér hullám utolsó előtti napja, az olajzöld
Kék hullám, Zöld napja
A sárga hullám sárga napja
A kék hullám ötödik, magenta napja
A végleges fogyás felé

       

Események

Lélekre hangoló *Önismeret a Bach-virágok rejtélyes világán keresztül
KORONA HOTEL 18h-19h minden szerdán ingyenes orvosi tájékoztató
HENNIA táncolj át az életen
Esőcsepp masszázs
Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS