Hírlevél feliratkozás
Mozgás terápiák

Aviva módszer

aviva módszer, mozgás, mozgás terápia, testi-lelki terápia

Aviva Steiner – a módszer kitalálója és kifejlesztője – szerint külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. Az alhas a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával éri el pozitív hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a „célszervezetbe”.

A férfiak számára kifejlesztett gyakorlatok segítenek a prosztata problémák, a vizelési gondok és a potencia zavarok megoldásában.

A gyakorlatok hatásosak. Azok a nők, akik most tanulják vagy tanítják a módszert, a tapasztalataikkal ezt igazolni tudják. Sokan azt gondolják, hogy nehéz testi erőfeszítéssel meg lehet indítani a menstruációt, de ennek a fordítottja az igaz. A testi erőfeszítés folytán a menstruáció nemcsak hogy nem jön meg, hanem még végleg el is maradhat. (Szélsőséges testi erőfeszítéseknél, mint pl. az élsportban, a hormonok termelődésének csökkenésével mérséklődik mindkét nemnél a szexuális színvonal.)

A természetnek sajátos törvényei vannak. Éppen ezért ezek a gyakorlatok nem hoznak menstruációt egy kislánynak, illetve egy nagyon idős asszonynak. Továbbá egy egészséges és termékeny asszony csak havonként egyszer fog menstruálni, még ha naponta végzi is a gyakorlatokat.

Nincs módunkban megváltoztatni az életjelenségeket, de van lehetőségünk irányítani azokat. Egy nőnek emlékezni kell az utolsó menstruációjának dátumára, és amikor a várt menstruáció nem jelenik meg, még azon a reggelen el kell kezdeni azonnal a gyakorlatokat. 

Alkalmazási területek:

• Az Aviva módszer alkalmazásával rendszeressé, röviddé és fájdalommentessé tehető a menstruáció.
• Ha túlsúlytól szenvedünk, de oka nem a túlzott evés, akkor hormonháztartásunk normalizálásával fokozatosan visszanyerjük ideális testsúlyunkat.
• Súlytöbblet esetén, mely esetenként a hormonháztartás felborulása miatt alakult ki, az optimalizálódott hormonszint csökkenti az étvágyat (kb. havi 2,5 kg fogyás).
• Heti kétszeri gyakorlatozástól megszűnik az indokolatlan tejelválasztás (galactorrhea), a szülés utáni tejelválasztás viszont növekszik.
• A rendszeres torna sok esetben visszaállítja a nők fogamzóképességét.
• Az optimalizálódott hormonszint megszünteti a frigiditást, növeli a fogamzóképességet.
• A gyakorlatok megszüntetik a petevezeték elzáródást. A petevezeték nyújtására, fellazítására különösen jók a láblendítős gyakorlatok.
• Többszöri vetélés után szánjunk hat hónapot a méh megerősítésére.
• Ha megfogantál és babát szeretnél, ajánlatos a könnyű másállapot és szülés érdekében megtanulni a Várandósok tornáját. Szülés után pedig a Szülés utáni gyakorlatok végzése ajánlott.
• A módszer segítségével megszüntethetjük a változó korral járó kellemetlen tüneteket.
• Számtalan nő szabadult meg miómától, cisztától, poliptól a módszer alkalmazásával.
• Inkontinencia esetén az Inkontinencia elleni gyakorlatokat ajánlatos végezni.

Forrás: www.avivamodszer.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Aki kocog, tovább él
Mi az a gerincjóga?
Fogyókúra okosan
Holisztikus Bach-virágterápia
Hőségriadó: mit jelent?

       

Események

INGYENES EGÉSZSÉGNAP
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
Csung Jüan Csikung - I. szint
I. MediBall Országos Bajnokság
Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS