Hírlevél feliratkozás
Mozgás terápiák

Intim torna

mozgás, mozgás terápia, intim torna, testi-lelki terápia, klimax

Az intim torna egy szakszerű módszer a medencét lezáró izmok tornája, melyet minden életkorban, gyenge izomzat esetén is (nem csak egészségesen) elsajátíthatnak a nők, férfiak, gyerekek. A torna helyes megtanulása nagyon fontos, mivel szemkontroll nélkül, gyenge izmokkal kell elsajátítani egy olyan tréninget, ami bonyolultnak tűnő mozgásokból áll. Az elsajátított gyakorlatok segítségével a záróizmok szükség esetén gyorsan képesek nagy erejű szorításra, és alkalmasak annak hosszú ideig történő fenntartására....

Milyen hatása van az INTIM TORNÁ-nak?

  • Műszeres mérések igazolják, hogy 10 hét alatt a záróizmok átlagosan 132%-os szorítóerő növekedést érnek el. A szorgalmas munka eredménye azonban többszörös erőnövekedés is lehet, melynek hatására javul: - a vizelet-, és székletmegtartó képesség, - a hüvely zártsága, az orgazmuskészség, - az altesti gyulladásos hajlammal szembeni ellenállóképesség, - az altesti nyálkahártyák és mirigyek működése, - a gát vérellátása, - az alhasi szervek alsó támasztó ereje, - könnyebbé válik a székletürítés.
  • Jó eredmény érhető el stresszre görccsel reagáló hüvelyizmok irányításában, szervi elváltozások hiányában meglévő menstruációs fájdalmak csökkentésében, megszüntetésében.
  • A torna jótékony hatású a férfiak körében is aranyér védelmére, valamint korai magömlés, kezdeti potenciaprobléma, vizelet- és székletmegtartási nehézség esetén.

A módszer alkalmas gyerekek esetében is a medencealap gyengeségéből adódó tünetek megszüntetésére, mérséklésére.

A tréning hatására a szülésben résztvevő izmok rugalmasabbá, nyújthatóbbá, irányíthatóbbá válnak.
A program a várandósság minden szakaszában elsajátítható, de minél több időt szentelünk a felkészülésre, annál több előnyt nyerünk. A várandósok megtanulják a gátvédő vajúdástechnikát, a szülési érzésekre való ráhangolódást, a kitolási szakasz során alkalmazható gáti relaxációt, illetve a szülésnél nyújtásnak kitett izmok helyreállítását.

A klimax idején bekövetkező hormonális változás következtében a húgycső ésa hüvely belső felületét bélelőnyálkahártya kissé elgyengül, vékonyabbá válik. Ez abban az életkorban tapasztalható, amikor a női szervezet általánosan veszít izomerejéből, így a medencealap területén is kevésbé erős, mint korábban. Ez a két hatás felerősíti egymást, és az ürítési kontroll gyengüléséhez vezethet, melynek jelentős mozgáskorlátozás lehet a következménye. Tudatos felkészüléssel jelentősen mérsékelhető, megelőzhető a gátizom gyengülése, a korábbi aktív életvezetés megtartható.

Ártalmas lehet-e az INTIM TORNA?

Szakszerűen alkalmazva soha. A program orvosok (urológus, nőgyógyász, proktológus, szexológus, andrológus) által elismert, támogatott, klinikai vizsgálatokkal igazoltan eredményes. A név jogvédett, amire azért volt szükség, hogy csak az használhassa a módszert, aki arra szakemberként felkészítést nyert, és abból vizsgát tett. Ma már az ország több területén elérhetőek vizsgázott trénerek, akik az ismeretátadás során nem térhetnek el a kidolgozott és bevált módszertől. Nem fejlesztő hatású a záróizmok rendezetlen húzogatása és a vizelés közbeni izomösszehúzás. A tornához - szakmai meggyőződésünk miatt - soha nem használunk hüvelyi súlyokat.
Nem javasolt az intimtorna veszélyeztetett terhességnél, hasi műtétek után a hasfal gyógyulásáig (kb. 6 hét), heveny altesti gyulladások esetében a gyógyulásig.

Forrás: www.vjudit.blogter.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

A sport igazsága
50 kalóriacsökkentő tipp
A méregtelenítés szabályai
A test rendezettsége
Intimtorna ABC - I.

       

Események

Tanulj meg bánni az energiáiddal!
I. MediBall Országos Bajnokság
Női KRISTON INTIM TORNA Ÿ tanfolyam - Női csoport (3x4óra)
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
női intimtorna

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS