Hírlevél feliratkozás
Mozgás terápiák

Jóga

mozgás, mozgás terápia, terápia, testi-lelki terápia, jóga

A jóga olyan komplex rendszer, mely ötezer éves múlttal rendelkező filozófiai és gyakorlati tanításain keresztül az emberi lét legfontosabb kérdéseivel foglalkozik, mindenre kiterjedő ősi élet-tudomány. A jóga kifejezés gyökere, a szanszkrit judzs szó azt jelenti "egyesülni". A jóga a test, a tudat és az érzelmek harmonikus összhangja. A jóga nyelve a szanszkrit. A jóga nem elméleti, hanem egy megfigyelésen alapuló tapasztalati rendszer, gyakorlati tudomány. A jóga nem vallás. A jóga gyakorlása hatással van a testre és a tudatra egyaránt.

A jóga célja a testi funkcióink harmóniájának megteremtése. A jóga útja a fizikai test megismerésével kezdődik, majd magasabb szinten a jóga önmagunk, a személyiségünk megismerésének az útja.

A jógához nem kell előképzettség, nem kell, hogy hajlékony legyen a test. Minden gyakorlatot addig végzünk, amíg jól esik a testünknek. A jóga gyakorlását kortól és nemtől függetlenül bármikor elkezdhetjük. A jóga gyakorlatai fejlesztik állóképességünket, javítják testtartásunkat, rugalmasságot adnak, erősítik izomzatunkat, harmonizálják vérkeringésünket, hormonháztartásunkat.

A relaxáció segítségével megtapasztaljuk, hogy képesek vagyunk túlpörgetett mindennapjainkban is lecsendesíteni elménket. A jóga nem csak testgyakorlás, hanem életmód is. Egyesíti azokat a technikákat, amelyek fejlesztik a testi-lelki egészségünket, erkölcsi nézeteinket és önérzetünket, segítségével lehetőségünk nyílik egészséges, harmonikus életet élni. Megtanít arra, hogyan tudjuk szellemi és lelki síkon uralmunk alá vonni a stresszt.

Forrás: www.pradaterapiak.hu

 


Kapcsolódó információk

Cikkek

A méregtelenítés szabályai
Vörös hullám, Korall napja
Legeza Sándor gyógymasszőr
A kék hullám utolsó előtti, olajzöld napja
A fehér hullám utolsó előtti napja, az olajzöld

       

Események

Sóstói szabadtéri jóga
Fülakupunktúrás addiktológus képzés (Blended learning)
Gyógyítás-kezelés és reinkarnációs utaztatás
Család és Rendszerállítás
Fitoterápia Távoktatás

Szakértők

Van Egy Hely - Életenergia Központ
Spirituális központ

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS