Hírlevél feliratkozás
Mozgás terápiák

Pszichodimamikus mozgás- és táncterápia

terápia, mozgás terápia, mozgás, testi-lelki terápia, PDMTT, táncterápia

A tánc a legősibb gyógyító művészetek közé tartozik. Minden korban és minden tájékon felfedezték a mozgásos kreativitás jótékony, felszabadító és integráló hatását. A taglejtések, a testtartás, a mozgás a legközvetlenebbül tükrözi azt, ahogy az ember érzi magát, ahogy megtestesül élettörténete. Új módon észlelni, elfogadni, mozdítani a testet segíthet új módon megélni az élettörténetet.

A pszichodinamikus mozgás- és táncterápia a Pszichoterápiás Tanács által elfogadott és akkreditált önismereti és terápiás módszer, amely a testtudati gyakorlatokat, a mozgás-improvizációban, táncban rejlő alkotó és gyógyító lehetőségeket összekapcsolja a pszichoanalitikusan orientált csoportterápia eszközeivel. Egyszerre figyel az egyéni testi-lelki érzések dinamikájára (változásaira, feszültségeire) és a csoportban megszülető testi-lelki érzések változásaira, összefüggéseire (a csoportdinamikára.

A PDMTT alapja a testi érzések felszínre hozása, differenciálása, korrekciója, vagyis a testtudati munka. Testi érzéseink énünk legősibb rétegét képezik. Már 2-3 éves kor alatt, egy túlnyomórészt beszéd előtti életkorban kialakul későbbi személyiségünk "magja" az a testi-érzéki hangulat, ritmus, amelyre ráépülnek énünk későbbi rétegei. A testélményekben rögzült töréseket, szorongásokat, vágyakat olykor nehéz a szavak útján elérni. A PDMTT az érzékelés és a mozgás eszközeivel hozzáférhetővé teszi és lehetőleg korrigálja ezeket az elemi testélményeke

Kiknek javasolható?

- Általában azoknak, akik úgy érzik, szeretnének testi önmagukkal őszintébb, szabadabb kapcsolatba lépni, akiket érdekel a mozgás, önismeretet és alkotás összekapcsolása, s vállalják az önismereti, illetve terápiás folyamattal járó elköteleződést.
- Javasoljuk azoknak, akik szenvednek önképük zavarai, vagy kapcsolati elakadásaik miatt.
- A módszer hatékony lehet pszichózisok, személyiségzavarok, neurózisok, különböző pszichoszomatikus problémák gyógyításában.

Forrás: www.tancterapia.net


Kapcsolódó információk

Cikkek

Mi az a biofizikai orvoslás?
Sárga hullám tetőpontja, Korall
A kék hullám harmadik, kék napja
Az izmok ritka, súlyos betegségei
Bach virágterápia: hogyan működik?

       

Események

Családállítás Hellinger terápiás alapokon Debrecen
Lebegés a kristálytálak hangjain a Sóstói Fürdőházban
Nőiesség Mentális Műhely
Lélekre hangoló *Önismeret a Bach-virágok rejtélyes világán keresztül
Hellinger-féle családállítás

Szakértők

Van Egy Hely - Életenergia Központ
Spirituális központ

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS