Hírlevél feliratkozás
Mozgás terápiák

Tantra

tantra, testi-lelki terápia, mozgás, mozgás terápia

A Tantra egy ősi hindu és buddhista ezoterikus tudomány, mely a tiszta valóságot tarja fel, semmint az illúziót. A tantrát nagyon sokféleképpen definiálják, így a szankszkrit nyelvben a tantra ruhaanyagot vagy faliszőnyeget jelent, mely az egyén életét egy életen át beszövi, körbefonja. Másik megközelítés szerint “Tanoti trayti tantrum”, mely azt jelenti, hogy kitárjuk és felszabadítjuk a tudatunkat. A tantra az élet mély megértésén és a létezésen alapul.

Tantra olyan gyakorlatoknak a halmaza, amelyek makrokozmoszban és a mikrokozmoszban egyesítik az erőket. Megtanít a prana használatára, mely a világegyetemen keresztül folyik a test közbeékelésével, hogy elérje az élet céltudatos céljait. A tantra a lelki tökéletesség egyfajta keresése, azzal a szándékkal, hogy önmagunkat és a természet erőit teljes mértékben irányítani tudjuk. Ez tartalmazza a jóga módszereit, asanákat, pranjámákat, záró technikákat, mudrákat, mantrákat, mandalákat és yantrákat, és másik meditációs technikákat, amelyek segítenek a csakrákból származó energiák felszabadításában, melynek eredményeképpen a Kundalini aktiválódik.

A tantra a világegyetemet két pólusre osztja, negatívra (Shakti) és pozitívra (Shiva) vagy ying yangra, stb. Shakti nőies, dinamikus, életerős és kreatív, amíg Shiva férfias, statikus. Kundalini Shakti, ez az a potenciális energia, mely a gerincagy alapjánál nyugszik. A tantrikus és jógikus gyakorlatoknak az a célja, hogy felébressze ezt az energiát és el kell érnie, hogy csakrákon keresztül emelkedjen fel a fej koronájára.

Századokkal ezelőtt az embereknek nagyobb fokú öntudatuk és tudatosságuk volt, amit alkímiaként ismertek, amivel a szexuális energiát át tudták alakítani, mely sokféle néven ismert, így a Chi, Apana prana, életerő, stb. A Kundalini Tantra hangsúlyozza, hogy a Tantra a spirituális szexualitás művészete, mely átalakítja a ragaszkodást és a félelmeket spirituális erőkké. A Tantra felfedi belső egyéni lehetséges rejtett képességeinket.

A Tantra ajándékai az emberiség számára a következők:

• Képessé tesz bennünket arra, megszűntessük a testünkbenben és az elménkben lévő feszültséget és megszabadít minket a méreganyagok; az ajurvédában ezt szellemi amanak (méreganyagoknak) nevezzük.
• A fokozott tudatosság és önbizalom magabiztossághoz és nagy teljesítőképességhez vezet
• Megszűnteti az energiacsatornáinkban lévő rejtett gátakat és kifejezésre juttatja, hogy megtapasztaljuk legmélyebb érzelmeinket.
• Segít elmélyíteni kapcsolatunkat a családunkkal és a körülöttünk élő emberekkel
• Megoldást kínálnak azokra a betegségekre, melyek pszichoszomatikus betegségekkel és szexualitással függnek össze
• Életünk útja pedig egy ösvényen át egy spirituális utazással folytatódik…

Forrás: www.bindusaryoga.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Beszélgessünk! MI! NŐK! ŐSZINTÉN!
Arany kolloid
A sport igazsága
Testünk emlékezete
Életünk sakktáblája I.

       

Események

Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
Tanulj meg bánni az energiáiddal!
Csung Jüan Csikung - I. szint
I. MediBall Országos Bajnokság
INGYENES EGÉSZSÉGNAP

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS