Hírlevél feliratkozás
Mozgás terápiák

Tantra

tantra, testi-lelki terápia, mozgás, mozgás terápia

A Tantra egy ősi hindu és buddhista ezoterikus tudomány, mely a tiszta valóságot tarja fel, semmint az illúziót. A tantrát nagyon sokféleképpen definiálják, így a szankszkrit nyelvben a tantra ruhaanyagot vagy faliszőnyeget jelent, mely az egyén életét egy életen át beszövi, körbefonja. Másik megközelítés szerint “Tanoti trayti tantrum”, mely azt jelenti, hogy kitárjuk és felszabadítjuk a tudatunkat. A tantra az élet mély megértésén és a létezésen alapul.

Tantra olyan gyakorlatoknak a halmaza, amelyek makrokozmoszban és a mikrokozmoszban egyesítik az erőket. Megtanít a prana használatára, mely a világegyetemen keresztül folyik a test közbeékelésével, hogy elérje az élet céltudatos céljait. A tantra a lelki tökéletesség egyfajta keresése, azzal a szándékkal, hogy önmagunkat és a természet erőit teljes mértékben irányítani tudjuk. Ez tartalmazza a jóga módszereit, asanákat, pranjámákat, záró technikákat, mudrákat, mantrákat, mandalákat és yantrákat, és másik meditációs technikákat, amelyek segítenek a csakrákból származó energiák felszabadításában, melynek eredményeképpen a Kundalini aktiválódik.

A tantra a világegyetemet két pólusre osztja, negatívra (Shakti) és pozitívra (Shiva) vagy ying yangra, stb. Shakti nőies, dinamikus, életerős és kreatív, amíg Shiva férfias, statikus. Kundalini Shakti, ez az a potenciális energia, mely a gerincagy alapjánál nyugszik. A tantrikus és jógikus gyakorlatoknak az a célja, hogy felébressze ezt az energiát és el kell érnie, hogy csakrákon keresztül emelkedjen fel a fej koronájára.

Századokkal ezelőtt az embereknek nagyobb fokú öntudatuk és tudatosságuk volt, amit alkímiaként ismertek, amivel a szexuális energiát át tudták alakítani, mely sokféle néven ismert, így a Chi, Apana prana, életerő, stb. A Kundalini Tantra hangsúlyozza, hogy a Tantra a spirituális szexualitás művészete, mely átalakítja a ragaszkodást és a félelmeket spirituális erőkké. A Tantra felfedi belső egyéni lehetséges rejtett képességeinket.

A Tantra ajándékai az emberiség számára a következők:

• Képessé tesz bennünket arra, megszűntessük a testünkbenben és az elménkben lévő feszültséget és megszabadít minket a méreganyagok; az ajurvédában ezt szellemi amanak (méreganyagoknak) nevezzük.
• A fokozott tudatosság és önbizalom magabiztossághoz és nagy teljesítőképességhez vezet
• Megszűnteti az energiacsatornáinkban lévő rejtett gátakat és kifejezésre juttatja, hogy megtapasztaljuk legmélyebb érzelmeinket.
• Segít elmélyíteni kapcsolatunkat a családunkkal és a körülöttünk élő emberekkel
• Megoldást kínálnak azokra a betegségekre, melyek pszichoszomatikus betegségekkel és szexualitással függnek össze
• Életünk útja pedig egy ösvényen át egy spirituális utazással folytatódik…

Forrás: www.bindusaryoga.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Fogyókúra okosan
Jóga - személyre szabva
A test rendezettsége
Életünk sakktábláján IV.
A lustaság fél egészség?

       

Események

Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
I. MediBall Országos Bajnokság
Tanulj meg bánni az energiáiddal!
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
INGYENES EGÉSZSÉGNAP

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS