Hírlevél feliratkozás
Rezgés terápiák

Aromaterápia

aromaterápia, terápia, illóoaj, illóolajok, illat, masszázs, bőr, rezgésterápia, testi-lelki terápia

Az aromaterápia az aromatikus ható-nyagokat tartalmazó gyógynövények és az ezekből készült illóolajok alkalmazása az egészség megőrzésére és a betegségek gyógyítására.

Az illatok hatnak a lelkünkre is: fogékonyabbak vagyunk a finom érzésekre és nemes gondolatokra. Az illat kapcsolatot teremt a magasabb intelligenciával, az embert nemesebb érzelmekre kelti.

Az aromaterápiát csak úgy tudjuk megérteni, ha lelkileg átalakulunk. Ha pozitív irányba változunk, ha testileg, lelkileg megtisztulunk, olyan lelki és szellemi energiára teszünk szert, melyet eddig még nem tapasztaltunk.
Képesek leszünk saját magunkon és másokon segíteni.

Az illóolajok egyes növényekből különböző eljárásokkal előállított, jellegzetes illatú, szobahőmérsékleten elillanó folyadékok. Vízben nem oldódnak. Oldószernek használhatunk tejet, mézet, és úgynevezett vivőolajokat (napraforgó-, szőlőmag-, szója-, mandula-, avokadóolaj). Egyesek gyulladáscsökkentők, mások gombaölők, vírusölők, nyálkaoldók, vagy baktériumölők. Más-más mértékben, de mindegyik fertőzést gátló és illatosító.

Az illóolajok hathatnak orron, bőrön és szájon keresztül. A szaglószervünk közvetlen kapcsolatban áll a limbikus rendszerrel, mely a bonyolult érzelmi és magatartásbeli reakciókat, és az emlékezetet szabályozza. A belélegzett illóolajok közvetlenül hatnak idegrendszerünkre, érzelmeinkre, lelkiállapotunkra, és ezen keresztül kihatnak fizikai létünkre is.

A bőrünkön keresztül ható illóolajokat rendkívül sok masszázstípusnál felhasználják, molekulái a bőr pólusain keresztül felszívódnak a szervezetünkbe. Először a véráramba jutnak, ami elszállítja a belső szerveinkhez és a nyirokrendszerünkhöz, ahol beindítják a szervezetünk öngyógyító mechanizmusait. Ezek az olajok sokféle tünet kezelésére, enyhítésére alkalmasak, a bőrproblémáktól kezdve egészen a stressz enyhítéséig.

A szájon át ható illóolajok alkalmazása a rendkívül tömény kivonatok miatt igen nagy körültekintést igényel!


Forrás: www.shp.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Pszichodrámával az önismeret útján
Do-in: japán önmasszázs
A rend és a családi rend szerepe életünkben
A Tiszta szín napja van ma...
A vonzó energetikai mezők

       

Események

Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
Csikung elvonulás
Spirit Napközistábor 2012. III. turnus
Jógatábor 2012.
A belső MAGunk élesztése a Sóstői Fürdőházban -kristálytálak hangjain

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS