Hírlevél feliratkozás
Táplálkozás terápia

Apiterápia (méz)

apiterápia, terápia, méz, táplálkozás, méh, testi-lelki terápia

Az apiterápia nem más, mint a méhek által készített anyagokból előállított vagy általuk készített termékekkel való gyógyítás. Az emberiséggel egyidős. Nem csak a mézről van itt szó, hiszen a méhek még egy csomó dolgot készítenek a mézen kívül, amit mi, emberek bátran használhatunk egészségünk megóvása érdekében! Minden, ami a méhkaptárból forgalomba kerül teljesen természetes anyag és nagyon egészséges. A legismertebb talán a lépes méz.

A lépes méz
A megfázás egyik legismertebb gyógyszere. A mézben lévő lépdarabkát is elszabad ropogtatni. A lépviasz főleg gyógytermékek alapanyaga.

Az volna az ideális, ha cukor helyett csak mézet használnánk édesítésre.

A Virágpor
A fiatal dolgozó a virágport kezdi először gyűjteni. Az a jó benne, hogy a nagy szemcséjű virágporokat az allergiások is ehetik. (Kivétel, ha pszichésen előjön az allergia attól a tudattól, hogy virágport kapott!)

A méhpempő
Sárgásfehér, savanykás anyag, ami nagy tisztaságban ritkán kapható, és igen drága. Teljes értékű fehérje, CDEH vitamint, valamint majd’ az összes B vitamin megtalálható benne, fiatalító regeneráló szer, külsőleg és belsőleg is használják. A műtétek utáni regenerálódást igen jól meggyorsíthatjuk vele.

Méhméreg
Idegbénító, légzésbénító hatású, főleg gyógyszeripari felhasználása ismert. Hisztamint tartalmaz. Elég gyakran vált ki allergiás reakciót, így csak annak kizárása után adható külsőleg kenőcs formájában, főleg mozgásszervi gondokra, reumára, lumbágóra.

A méhkenyér
Fermentált virágpép, magas K vitamin koncentrációval, és könnyen emészthető vas, cink és magnézium tartalommal. Viszonylag ritkán kapható.

Propolisz
A szó város-előttit jelent. Aromasavakat, illóolajokat és gyantát tartalmaz, számos ásványi anyagban gazdag. Gombaölő, gombataszító hatású, így a most divatos candida ellen is igen hatékony módszer lehet egy propolisz kúra. Gyulladás gátló, helyi érzéstelenítő. Növeli a bőr sugártűrő képességét, hámosít, helyi érzéstelenítésre ideális, ezért a propolisz tartalmú krémek a bio - házi patika fontos eszközei lehetnek. Belsőleg is fogyasztható, (Propur oldat) de a propolisz hatóanyagait 90%-os alkoholban oldják ki. 15-20 csepp kockacukorra, vagy kenyérkére cseppentve hat hétig, kúraszerűen fogyasztható. Fájdalomcsillapító hatása is jelentős.

Ellenjavallat:
Allergiás, szívbetegségben, koszorúér betegségben, vesebetegségben szenvedő beteg egyáltalán nem, vagy csak orvos felügyelete mellett ellenőrzött dózisban kaphatja!

Forrás: www.mammy.uw.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

A szója trónfosztása
Fogyókúra okosan
Az életközépi válság és a kapuzárási pánik
Vörös hullám - Kék napja
Búzafű és testépítés

       

Események

HANGFÜRDŐ A Sóstói Fürdőházban III.
Alternatív mozgás és masszázsterápia (Blended learning)
Spirit Revolution
Alternatív mozgás és masszázsterápia képzés távoktatásban
Fülakupunktúrás addiktológus képzés (Blended learning)

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS