Hírlevél feliratkozás
Táplálkozás terápia

Méregtelenítés

méregtelenítés, tisztítókúra, testi-lelki terápia, táplálkozás

A méregtelenítés olyan folyamat, amelynek során szervezetünk megszabadul mindazon káros és fölösleges anyagcseretermékektől, salakanyagoktól, melyekre egészséges működéséhez a továbbiakban nincsen szüksége. A méregtelenítés egyfajta nagytakarítás, amely megtisztítja szervezetünket a lerakódott méreganyagoktól, feltölti energiaraktárainkat hasznos anyagokkal, sok felesleges salakanyagot eltávolít és megtisztít. Egy sikeres méregtelenítés után hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcseréje, erősebb az immunrendszere és javulni fognak szervezetének regenerációs folyamatai is.

A méregtelenítésnek három fő szakasza van. A már lerakódott fölösleges vagy káros anyagok felszabadítása, mobilizálása, végül eltávolítása mellett az is nagyon fontos, hogy igyekezzünk csökkenteni a szervezetünkbe jutó mérgező anyagok mennyiségét.

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy időről-időre gondoskodunk olyan csökkentett terhelésű napokról, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe. Minden gyümölcs-, tisztítótea-, vagy vízböjt kúra célja, hogy a fokozott folyadék és a csökkentett méreganyag bevitellel segítse a testünket az öntisztulásban. Mindenképpen érdemes odafigyelnünk a táplálkozásunkra, és időnként nem árt válogatott élelmiszerekkel megkímélni magunkat.

Mire valók a tisztítókúrák

A fő cél az anyagcsere tehermentesítése, a szervezetben felhalmozott salakanyagok kiválasztásának elősegítése bőséges folyadékfogyasztással egybekötve.
Fontos, hogy folyadék alatt ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag ásványvizet, gyógyteákat, gyümölcs- és zöldséglevet, és főként tiszta vizet értünk, akár napi 2,5-3 liter mennyiségben is. Tisztító hatású teakeveréket készíthetünk kamillából, édesköménymagból, csipkebogyóból, borsmentából, gyermekláncfűből, nyírfalevélből és aranyvesszőfűből.
A program alatt mindvégig fontos a testmozgás, ami védi az izmokat a kúra alatti lebontástól. Jó hatású, ha Kneipp-módszereket is alkalmazunk. Tudni kell, hogy a tisztulás akkor lesz a legjobb hatású, ha nem csak testileg, de lelkileg is igyekszünk feltöltődni, kerüljünk a stresszhatásokat, relaxálunk, meditálunk.

Kinek tanácsos a méregtelenítés igénybe vétele?

• azon személyeknek, akikre nagy munkahelyi nyomás nehezedik, idegkimerültséget éreznek, dohányoznak vagy isznak
• gyenge immunrendszer esetén
• szennyezett környezetben dolgozóknak
• azoknak, akik szeretik az olajos, zsíros ételeket
• cukorbetegségben, magas vérnyomásban, ízületi gyulladásban, köszvényben szenvedőknek, illetve traumás sérülést elszenvedetteknek

Ha bármiféle krónikus betegségünk van, mindenképpen érdemes a tisztítás előtt ellenőriztetni a vérnyomásunkat, a szívfrekvenciát, laborvizsgálaton és általános fizikális vizsgálaton átesni, és kikérni a kezelőorvosunk tanácsát.
Óvatosan kell bánni a méregtelenítéssel pubertás kor előtt és idős korban, ilyenkor csak 1-2 napos, enyhébb kúrákba ajánlatos belevágni. Mivel a böjtök alatt átmenetileg emelkedhet a húgysavszint és a ketonkoncentráció, köszvényeseknek csakis a sav-bázis egyensúly korrigálásával szabad ilyesmibe kezdeni.

A méregtelenítés hatásai

A szakszerűen és óvatosan végrehajtott tisztítókúra hatására aktiválódnak az anyagcsere-folyamatok, aminek következtében enyhülhetnek a kötőszöveti betegségek, normalizálódhat a vérzsírok és a vércukor szintje. Sok felesleges salakanyag és víz kiürül -, így kiürülhetnek az ödémák is, csökkenthet a vérnyomás. Az emésztőfolyamatok javulása által regenerálódhat a nyálkahártya, a bélmozgások fokozódhatnak. A bőr letisztul, a kúra alatti átmeneti rosszabbodás után javulhat az ekcéma, a pikkelysömör állapota. A kúra végére csökkennek a gyulladások, és az ideiglenes leromlás után erősödik az immunrendszer is.

Forrás: www.egeszsegere.com 


Kapcsolódó információk

Cikkek

Böjttel a testi-lelki egészségért
Lazacolaj és egészség
Mikró: degenerálódó sejtek
A gyomorégés 8 leggyakoribb oka
Topp 5 zsírégető tea

       

Események

Egészség-péntek
SATSANG

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS