Hírlevél feliratkozás
Tudatra ható terápiák

Diapozitív stresszoldás

diapozitív stresszoldás, stressz, stresszoldás, tudat, testi-lelki terápia

Egy érdekes relaxációs technika által visszaidézhető a fogantatás és a születés közti 9 hónap története. Ez így egyszerűnek hangzik, azonban a testi, szervi betegségekkel kapcsolatosan elért gyógyulási eredmények a "csoda" kategóriáját súrolják.
Egyik jellegzetessége, hogy általában egy oldás után "megkavarodott" állapotban lépsz ki a terapeuta ajtaján. Ennél a módszernél pedig úgy lépek ki, hogy általam korábban soha nem tapasztalt, végtelen nyugalom, és lelki béke uralkodik bennem.

A diapozitív stresszoldás másik jellegzetessége, hogy nem igényel szóbeli kommunikációt a páciens és a terapeuta között, így akinek problémái vannak a megnyílással, kommunikációval, azok számára ez elsődleges terápiás módszer! Pl. ha egy 3 hónapos csecsemő nem hajlandó Neked beszélni a problémájáról, a diapozitív stresszoldás nála is használható!

A diapozitív metódus szerint minden méhen belüli élmény diakockánkként rögzül életünk filmjén, s születésünk után az itt "megtanultak" és átéltek szerint fogunk reagálni a különféle helyzetekre is. Ezt a "fényképezést" - rögzítést az emberi testen kialakult emlékező meridiánok teszik lehetővé, de ugyanezen meridiánok (idősínek) segítségével történik a rögzült feszültségek oldása is.

Hogyan zajlik a diapozitív stresszoldás?

A kezelés alatt a kliens nyugodtan fekszik, a kezelést végző személy pedig igen finom érintéssel masszírozza a talpél vonalát a hüvelykujj ízületétől (fogantatás) lassan haladva az Achilles-ínig (megszületés). A legtöbbször békés alvás következik, azonban az is előfordul, hogy a kliens emlékezetébe betörnek a régi emlékek, és a teste reagál, sőt akár méhen belüli emlékképeket is láthat. Ez a regressziós (időben visszatérő) állapot nem hipnózis eredménye, sem más „varázslat” nem kell hozzá. A kezelés mindkét lábon történik, összesen 2x20 perc, gyerekeknél, kisbabáknál kevesebb is lehet. A kezelés során mintegy átíródik az emléksor, a fájdalmas képek átalakulnak érzelmileg semleges képekké. De ha valaki átalussza a folyamatot, a hatás akkor sem kevesebb. Egy vagy néhány ismétlődő kezelés után a napi életben tapasztalható, hogy csökkennek, illetve megszűnnek a problémák.

Mint tudjuk, a negatív behatások, érzelmi traumák gyengítik immunrendszerünket és megbetegítik a testet. A diapozitív stresszoldás szellemi feszültség-mentesítéssel harmonizálja energetikai rendszerünket. Korlátokat bont le, erősíti az önbizalmat, egészségesebbé, munkabíróbbá, kitartóbbá tesz minket, és az élet örömeinek élvezésére alkalmasabbá válunk.


Forrás: www.melymeditacio.hu, www.alternativgyogymodok.hu


Kapcsolódó információk

Cikkek

Autogén Tréning
Légzéssel az egészségért
Napi másfél óra magunkra?
Belső béke és egészség
Illatterápia és szauna

       

Események

Stresszkezelés I. Mentális Műhely
Kristály és tibeti tálak, gongok... Hangfürdő Újholdkor
Csikung elvonulás
Lebegés a kristálytálak hangjain a Sóstói Fürdőházban
Teremtés klubja

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS