Hírlevél feliratkozás
Tudatra ható terápiák

Hipnózis (reinkarnációs terápia)

tudat, terápia, testi-lelki terápia, hipnózis, reinkarnációs hipnózis, reinkarnációs terápia, reinkarnáció, lélek, hipnoterápia

Életünkben gyakran felbukkannak ismétlődő események, ismétlődő problémák, mi magunk sem érjük, hogy miért. Bárhogy megpróbáljuk elkerülni, már megint hasonló helyzetben találjuk magunkat, és már megint nem úgy reagálunk, ahogy kellene. Tudatalattink működését egy számítógéphez hasonlíthatjuk, amelyben különböző programok vannak tárolva. Ha veszélyhelyzetbe kerülünk, tudatalattink túlélőprogramja pl. azonnal működésbe lép és mi öntudatlanul rálépünk a fékre, vagy odébb ugrunk.

Előfordul azonban, hogy tudatalattink bizonyos eseményeket tévesen kódol, és például egy korábban elszenvedett negatív eseményt felidézve, akkor is beindítja a túlélő programot, amikor arra nincs is szükség. Így hordozunk magunkban megmagyarázhatatlan félelmeket, fóbiákat, viselkedésmintákat, amelyeknek az oka gyermekkorunkból, vagy előző életünkből ered.

A reinkarnációs terápia elvezet a probléma gyökeréhez, tudatalattink felismeri a hibás programot, megértjük, tudatosítjuk a probléma okát, amelyet akár több inkarnáción keresztül is megismételtünk. A terápia során egyre nagyobb tudatosságra és önismeretre teszünk szert, lelkünk felszabadul a mélyen eltemetett nyomasztó emlékek súlya alól, és problémánk szinte magától megoldódik.

Lelki szinten

A reinkarnációs terápia célja, hogy az embereket éberebbé és tudatosabbá tegye. Megtanítja őket felismerni saját viselkedésmintáikat, hogy világosabban láthassák a valóságot, és felébreszti őket álmatag életvezetésükből. Segítségével megérthetjük félelmeink és szorongásaink valódi okát, és elengedhetjük azokat. Ezek mellett komoly önismeretre tehetünk szert. Semlegesíthetjük azokat a programokat és berögződéseket, amelyek megakadályozzák, hogy valóban a jelenben élhessünk. Megérthetjük emberi kapcsolatainkat, hogy miért vonzanak, és miért taszítanak bizonyos emberek minket. Segít megérteni, hogy mi miért van az életünkben, minek mi a célja, rávilágít a karmikus összefüggésekre, és fel is oldja azokat.
Testi szinten

Lelki terheinktől való megszabadulás feloldja testi tüneteinket is. Ha szellemi-lelki szinten megszabadulunk a szorongástól és feszültségtől, akkor a test öngyógyító folyamatait sem gátoljuk tovább. Az „utazások” alkalmával mindig olyan élettel fogunk találkozni, amelyhez a mai napig lezáratlan érzelmi szálak kötnek bennünket és befolyással vannak jelenünkre. A terápia alatt gyakran szembesülhetünk olyan hibáinkkal, amit jelen életünkben is elkövetünk. Felismeréseinket gyakran kíséri sírás, vagy más érzelmi megindítottság, ami egyben a probléma oldódását is jelenti. Olykor bátorságra van szükség, hogy szembesüljünk tévedéseinkkel, megbocsássunk önmagunknak és a változás útjára lépjünk.

A hipnózis

A hipnoterápia a pszichoterápiás eljárások közé tartozik, és a jelenlegi magyar törvények szerint csak orvos és pszichológus által végezhetők. A reinkarnációs utazás megváltozott tudatállapotban, hipnózisban vagy egy hipnózis közeli állapotban történik. Ilyenkor megváltozik a tudat működése és hatóköre is, ezért olyan dolgok tudatosulhatnak az emberben, amely egyébként mélyen a tudattalanban nyugszanak.

A reinkarnációs terápia a hitünktől függetlenül működik, azaz nem kell hinnünk benne, ha meg akarjuk tapasztalni. Az, hogy valóban előző életünkben járunk-e vagy csak fantáziálunk, azt mindenki maga döntheti el, de a terápiának ez nem fontos része. A reinkarnációs terápiának ugyanis a tudatalattinkban gyökerező érzelmi konfliktusok feloldása a feladata, és az mindegy, hogy valós vagy képzelt előző életről van szó, hiszen az utóbbi, a képzelt is a paciensről, érzelmeiről szól, ami a terápiát tekintve fontos és hasznos információ.

A hipnoterápia folyamata

A hipnoterápiát mindig valamilyen relaxáló gyakorlattal kezdik. Ezeknek a módja lehet testre, légzésre figyeltetés vagy más monoton ingerekre koncentráltatás. A hipnoterapeuta a legoptimálisabbat választja páciense számára. Ezután megkezdődik egy imaginációs folyamat – a páciens megjeleníti magában, hogy jelenlegi környezetét lassan elhagyja, felemelkedik, csónakba ül, stb. Miután jelenlegi környezetét egy mélyebb tudatállapotban elhagyta, megérkezhet előző életébe. Ebben a megváltozott tudatállapotban tudatunk hatóköre kitágul, és elkezdenek jönni a képek és az érzések. A terapeuta úgy irányítja az utazást térben és időben, hogy paciensével együtt képesek legyenek feltárni előző életének problémás érzelmi szakaszait. Olyan érzelmi traumák után kutatnak, amelyek a hipnotizált személy jelenlegi életére is kihatnak. Miután a páciens felismerte az összefüggéseket két élete között, hamar magyarázatot kaphat élete főbb kérdéseire. A hipnózisban egy tisztább rálátással, egy mélyebb megértéssel véglegesen feloldhat korábbi érzelmi traumákat és konfliktusokat. A reinkarnációs utazáson túl a hipnoterápiát sok más módon is lehet használni gyógyításra, amire itt most nem térünk ki.

A hipnotizált személynek nem szakad meg a kapcsolata a jelennel. Tudja, hogy egy fotelben vagy egy heverőn fekszik, tudválaszolni, ha kérdezik, tehát érzi, hogy valaki itt van vele. Közben vizet ihat, vagy kifújhatja az orrát anélkül, hogy az utazást abbahagyná. Ha abba akarja hagyni, a terapeuta visszahozza őt éber tudatállapotba, a hipnoterápiában semmi sem kötelező.

A reinkarnációs terápia minden embernél alkalmazható, azonban az esetek kis százalékában mégsem jár sikerrel. Az olyan embereknek, akiknek túlságosan nagy az önkontrolljuk, vagy az erősen extrovertált személyeknek néha még relaxált állapotot is nehéz elérni. Gyakorlással ezek a problémák áthidalhatóak. A hipnoterápiát több alkalommal javasolt végezni, addig még a kérdéses betegség, vagy problémakör meg nem oldódik életünkben. A terapeutától és a problémától függően egy kezelés 1-2 óra lehet. Hatékonyan kiegészíthetjük más orvosi, vagy természetgyógyászati eljárásokkal.

Forrás: www.naturstart.hu 


Kapcsolódó információk

Cikkek

A kedvenc színed Te vagy!
Vörös hullám - Kék napja
Egészséges a só vagy sem?
Ha hiperaktív a gyerek
A fehér hullám kék napja

       

Események

Bach-virág konzulens levelező képzés
Spirituális Lélekgyógyász képzés
Egésznapos Család és rendszerállítás - másolat
Reinkarnációs utazás terapeuta képzés
Fülakupunktúrás addiktológus képzés (Blended learning)

Szakértők

Termékek

 
  HIRDETÉS

 
 

   Regisztráció szakértőknekSzakértői bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Elfelejtett jelszó
Regisztráció

 
  HIRDETÉS

 
 

Kiemelt partnerek - Ha információra vágysz...

 
  HIRDETÉS

 
 

Címkék

  HÍD Program HÍD Egészségkártya

 

 

Rólunk        GY.I.K.       Felhasználói feltételek       Impresszum        Kapcsolat        Médiaajánlat        RSS